Clicky


Nieuwe Sluis legt rotonde aan in Terneuzen

Nieuwe Sluis legt rotonde aan in Terneuzen
07-08-2018 11:34 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

TERNEUZEN - Nieuwe Sluis Terneuzen legt van maandag 13 augustus tot en met zondag 30 september 2018 een nieuwe rotonde bij het sluizencomplex in Terneuzen aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en veiligheid op het kruispunt Binnenvaartweg, Schependijk, Buitenhaven.

Tijdens de aanleg wordt de hinder beperkt door de aanleg van tijdelijke wegen naast het werkgebied. Hierdoor kan het wegverkeer blijven passeren. Er is slechts een totale afsluiting nodig om de rotonde aan te sluiten op de andere wegen. Deze vindt plaats in het weekend van 29 en 30 september. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 tot 19.00 uur.

Aanleg van de rotonde in fases

  • Vanaf 13 augustus wordt aan de zuidkant het bestaande asfalt verbreed. Aansluitend wordt ten westen (aan de kant van het Portaal van Vlaanderen) een tijdelijke weg (bypass) gebouwd. 
  • Eind augustus wordt asfalt aangelegd tegen de bestaande weg. Buiten de spits is dan slechts een rijstrook beschikbaar voor het wegverkeer. 
  • Vanaf eind augustus tot eind september wordt aan de rotonde gewerkt. Het wegverkeer kan gebruikmaken van de bypass en de aansluiting op de Schependijk terwijl de rotonde wordt gebouwd. Tussen de werkzaamheden en het wegverkeer staan veiligheidsblokken.
  • Van 28 tot en met 30 september wordt de rotonde aangesloten op het wegennet. Het kruispunt is dit weekend niet beschikbaar voor doorgaand wegverkeer. Lokaal verkeer kan uitsluitend gebruik maken van de Noordbrug van de Oostsluis. Verkeer van de N62 wordt omgeleid via de N290 en Guido Gezellelaan.

Extra reistijd

Rijkswaterstaat adviseert het wegverkeer rekening te houden met extra reistijd tijdens de aanleg van de nieuwe rotonde.