Clicky


Van Goor BV failliet verklaard

Van Goor BV failliet verklaard
31-07-2018 12:10 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

VEENINGEN - Op 24 juli is voor de rechtbank van Noord-Nederland transportbedrijf Van Goor BV failliet verklaard. Het bedrijf is gevestigd aan de Willem Moesweg 10 in Veeningen en wellicht beter bekend als Van Goor Transport Zuidwolde.

Curator mr. P. Antos liet degevraagd aan de redactie van Transport Online weten dat er 22 werknemers bij het in 1914 opgerichte bedrijf werkten. 

De oorzaak voor het faillissement ligt volgens het bedrijf in "het feit dat de kosten de baten overstegen", aldus mr. Antos. "De winstmarges waren te laag. Daarnaast heeft de crisis, ziekte van personeel, diefstal en schade aan het materieel een negatieve invloed gehad."

"Omdat het bedrijf actief is in bouwgerelateerd transport met onder andere zand en steen, en met de bouwvak in het vooruitzicht geen opdrachten meer had, is besloten nu faillissement aan te vragen", aldus de curator.

Geen doorstart

Het bedrijf zal geen doorstart maken. Volgens de curator hebben zich wel gegadigden gemeld. "Maar ik denk dat hier geen concrete doostart uit voortkomt omdat er geen opdrachten zijn over te dragen en het materieel in een andere bv, Van Goor Verhuur BV, zit en ik daar formeel gezien niet aan mag komen", zegt mr. Antos.

De familie van Goor heeft inmiddels aan de curator te kennen gegeven zelf geen doorstart te maken.