Clicky


Slechts één boete tijdens controle Hazeldonk

Slechts één boete tijdens controle Hazeldonk
19-07-2018 15:24 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

HAZELDONK - De Nederlandse Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de Belgische Federale Overheidsdienst Mobiliteit en vervoer (FOD Mobiliteit) controleerden gisteren, woensdag 18 juli,  samen in Hazeldonk (omgeving Breda) het vrachtvervoer op naleving van de rij- en rusttijden en fraude met de tachograaf. De controle vond plaats tijdens een werkbezoek van leden van het Europees Parlement om hen een beter beeld te geven van het Europese wegtransport.

Er zijn in totaal  19 vrachtwagens gecontroleerd. Daarvan was er één chauffeur in overtreding. Het betrof een overtreding met betrekking tot de vakbekwaamheid van de chauffeur.   

Europees parlement

De Europarlementariërs konden op het terrein van Hazeldonk live bekijken hoe aan gezamenlijke weginspecties tussen de Benelux-landen invulling wordt gegeven. De Benelux-landen lopen met hun gezamenlijke controles voorop in de Europese Unie onder het Benelux-Verdrag van Luik.

Benelux-Verdrag van Luik

Het Verdrag van Luik dat door België, Nederland en Luxemburg in oktober 2014 is ondertekend zorgt voor een verregaande samenwerking tussen de Benelux-landen op het gebied van toezicht op en handhaving van EU-regelgeving met betrekking tot wegvervoer en op een harmonisatie van de handhaving van deze regelgeving.

Dankzij dit Verdrag kunnen de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse inspecteurs op een doeltreffende manier samen gezamenlijke controles uitvoeren op vrachtwagens en bussen in de Benelux. Samen delen ze kennis en ervaring om de controlepraktijk op elkaar af te stemmen. Het Verdrag staat open voor deelname uit andere landen of regio’s in landen.