Clicky


Kiellegging van Seven Seas Splendor markeert belangrijke mijlpaal

Kiellegging van Seven Seas Splendor markeert belangrijke mijlpaal
29-06-2018 11:22 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Regent Seven Seas Cruises blijft streven naar geperfectioneerde luxe. De kiellegging ceremonie van Seven Seas Splendor gisteren op de Fincantieri-werf in Ancona, Italië, is een belangrijke mijlpaal in deze ontdekkingstocht. Tijdens de ceremonie laten twee full-size suitemodellen zien in welke grote mate er aandacht aan details wordt geschonken bij de bouw van het luxueuze schip dat in 2020 debuteert.

"Sinds haar lancering in juli 2016 heeft Seven Seas Explorer veel lof gekregen als meest luxueuze schip ooit gebouwd. Nu bouwt haar zusterschip Seven Seas Splendor voort op dit succes terwijl het streeft naar compromisloze luxe op zee, " aldus Jason Montague, President en CEO van Regent Seven Seas Cruises. "In ons streven om de verwachtingen van gasten te overtreffen, creëren we een kunstwerk, van boeg tot achtersteven. Waar je je ook bevindt op Seven Seas Splendor, je zal omringd zijn door elegantie, comfort en gastvrijheid. "

Luigi Matarazzo, Fincantieri Executive Vice President New Building – Merchant Ships Business Unit, zegt: “We zijn erg blij om voor de tweede keer samen te mogen werken met een rederij als Regent Seven Seas Cruises. Dit betekent dat we aan alle verwachtingen hebben voldaan van een bedrijf dat kwaliteit en elegantie als belangrijkste pijlers heeft. Ik ben er zeker van dat dit schip het volgende succes vertegenwoordigt voor onze scheepswerf in Ancona. Dit bevestigt onze missie in het segment van middelgrote luxueuze schepen, maar ook dat de Fincantieri Group een absolute leider is in de cruisemarkt."

Kiellegging ceremonie

Montague en scheepswef directeur Giovanni Stecconi vieren de gelegenheid door geheel volgens de scheepsbouwtraditie drie munten op de kiel van het schip te plaatsen. Volgens de traditie blijven de munten gedurende hun hele leven ingebed in de scheepsconstructie en zorgen zij voor geluk voor ieder aan boord. De drie munten die geplaatst worden op Seven Seas Splendor zijn:

  • Een munt van het oude Romeinse Rijk, met Neptunus, God van de Zee. De munt werd geslagen tijdens het bewind van Hadrianus (117 tot 138 v.Chr.) en herdenkt het in Italië gebouwde schip en de oorsprong van de munttraditie.
  • Een Spaanse gouden 'Escudo'-munt uit het jaar 1700. Ter herinnering aan de inaugurele reis van Seven Seas Splendor op 7 februari 2020, waarbij gasten worden meegenomen op een onvergetelijke 15-daagse trans-Atlantische reis van Barcelona naar Miami. De Spaanse Escudo zorgt voor veel geluk op haar eerste officiële reis.
  • Een speciaal voor de gelegenheid gemaakte herdenkingsmunt, geëtst met de datum van de kiellegging, ter illustratie van het partnerschap van Regent Seven Seas Cruises en Fincantieri.

Tijdens de ceremonie werden de eerste twee van de in totaal 210 blokken, waar het schip van 55.000 bruto ton uit zal bestaan, het droogdok in gehesen. Dit betekent officieel de start van de scheepsassemblage in de scheepswerf van Ancona.

Suite Mock-ups

Seven Seas Splendor is een all-suite, all-balcony schip en biedt 750 gasten de meest elegante accommodaties. Gasten zullen genieten van karakteristieke publieke ruimtes en 375 prachtig ingerichte suites, variërend van de 28m2 Veranda Suite, tot de royale 413m2 Regent Suite. Naast een eigen spa met stoombad, een op maat gemaakte verwarmde spa op het grote privé balkon en keramisch verwarmde loungebedden, kunnen Regent Suite gasten ook gebruik maken van een butler service en een persoonlijke gids met chauffeur op iedere nieuwe bestemming.

Aan boord van Seven Seas Splendor wordt het grootste deel van de suites vertegenwoordigt door de Concierge en Penthouse suites. Door de aanwezigheid van twee full-size suitemodellen op de kiellegging ceremonie hebben aanwezigen al de kans te bekijken hoe deze suites er werkelijk uit komen te zien. Senior medewerkers van het Operations team bij Regent Seven Seas Cruises en Fincantieri, evenals de architecten en ontwerpers, gebruiken dit soort modellen om ieder detail voor elke suite te perfectioneren, zodat de accommodaties niets minder dan perfect zijn als deze worden gebouwd.

Robin Lindsay, Executive Vice President Vessel Operations voor Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. zegt: "Met nauwgezette aandacht voor elk detail hebben we deze suites, en tevens het gehele schip, ontworpen. De dikte van een deurklink, de grootte van een hoofdeinde, de stijl van een stoel, elk detail is zorgvuldig overwogen om een ​​schip te creëren dat luxe perfectioneert.”

Opening van inaugurele seizoen van de 2020 Europa cruises op 12 juli

Bij het openen van reserveringen voor Seven Seas Splendor's eerste tien reizen had Regent Seven Seas Cruises de beste boekingsdag in het 26-jarige bestaan van het bedrijf. Door deze interesse in Seven Seas Splendor is besloten de opening van het boekingsseizoen voor Europa cruises in 2020 te vervroegen naar 12 juli.