Clicky


Scania Used Trucks Centre Benelux: 10.000ste Scania verkocht

Scania Used Trucks Centre Benelux: 10.000ste Scania verkocht
26-06-2018 09:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BREDA - Een grote mijlpaal voor het Scania Used Trucks Centre: onlangs werd de 10.000ste ingeruilde truck verkocht. De R440 trekker werd gekocht door Global Verhuur en Transport uit Etten-Leur. Directeur Ludo Nouws heeft een duidelijke reden waarom het transportbedrijf voor een jonge gebruikte Scania kiest. “Wij zijn een jong bedrijf dat op het ogenblik snel groeit en hadden op korte termijn uitbereiding van onze vloot nodig. Vandaar onze keuze voor een ingeruilde Scania. We hebben er nu drie rijden en zijn daar dik tevreden over.”

Voor het Scania UTC is Global Verhuur en Transport een klant die men graag ziet. Manager Kees Balt: “Voor onze organisatie is het belangrijk wanneer zo veel mogelijk inruilers weer in onze eigen markt worden ingezet. Hiermee stijgt de Scania rolling fleet, blijven de opbrengsten dicht bij huis en groeit de potentiële werkvoorraad voor onze werkplaatsen. Elke truck of bus heeft onderhoud nodig en waar kan je dat beter laten uitvoeren dan bij de merkdealer, toch?”

Daarentegen worden er ook redelijk veel trucks naar het buitenland geëxporteerd. Met name wanneer het Euro 5 trucks, of lager, betreft zijn de mogelijkheden in Nederland beperkt. “Circa 40 procent van alle inruilers wordt weer in ons eigen marktgebied ingezet. De overige trucks en bussen worden geëxporteerd naar andere landen en zelfs naar andere continenten. Zo hebben we het afgelopen jaar een groot aantal voertuigen naar de Filippijnen geëxporteerd,” vult Kees Balt aan.

Het UTC Benelux is in 2010 opgericht en coördineert sindsdien vanuit Wijchen de gebruikte trucks voor de hele Benelux. Met een staf van 6 personen wordt zowel de inkomende als de uitgaande stroom voertuigen gecontroleerd. Er vindt regelmatig nauw overleg plaats met de 48 eigen Scania-werkplaatsen in de Benelux. Op het eigen terrein in Wijchen staat doorgaans een voorraad van zo’n 250 tot 300 inruilers. Via het web is deze voorraad inzichtelijk voor iedereen die op zoek is naar een gebruikte truck. Geïnteresseerde klanten kunnen de voertuigen combineren met een maatwerkoplossing van Scania Finance of Scania Insurance. Op termijn is de planning om, eveneens in Wijchen, te verhuizen naar een nieuwe locatie met een nieuw pand.

Global Verhuur en Transport startte in 2003 en voegde daar in 2012 ook verhuuractiviteiten toe. “Aangezien we nu zelf alle voertuigen hard nodig hebben, doen we tegenwoordig weinig in de verhuur,” verduidelijkt Ludo Nouws.

“We rijden met containers vanuit de Antwerpse of Rotterdamse haven door heel Europa. We hebben hiervoor vijf eigen voertuigen en schakelen ook regelmatig twee charters in.” Global Verhuur en Transport doet de trucks weer van de hand wanneer er een miljoen kilometer op de teller staat. “Daar doen we ongeveer vier jaar over en dat is een kilometrage dat moeiteloos wordt gehaald.” Het onderhoud laat het bedrijf uitvoeren bij Scania Roosendaal. “Daar hebben we een goede relatie mee en die zorgen ervoor dat we weinig problemen met de voertuigen hebben.”

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus