Clicky


Texaco Delo heavy duty smeermiddelen naar Europa

Texaco Delo heavy duty smeermiddelen naar Europa
22-06-2018 12:02 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

gesponsord artikel

VONDELINGENPLAAT - Chevron Lubricants brengt het merk Texaco Delo naar de Europese markt. Klanten in de Europese transportsector en industrie kunnen voortaan al hun smeermiddelen onder één merk inkopen.

Chevron, dat in Europa onder het hoofdmerk Texaco actief is, heeft voor deze wijziging gekozen om het Europese assortiment heavy duty smeermiddelen wereldwijd op één lijn te brengen met het Delo-merk dat momenteel in Noord- en Midden-Amerika, Zuid-Oost Azië, het Midden-Oosten en Afrika wordt verkocht. Texaco faseert het productmerk Ursa uit.

Onder het Texaco Delo-merk zullen naast heavy duty motoroliën voor voertuigen en machines ook een aantal andere productlijnen worden verkocht. Hierdoor zullen voortaan motoroliën, aandrijflijnvloeistoffen, vloeistoffen voor eindaandrijvingen, smeervetten en koelvloeistoffen met lange levensduur voor het eerst onder één merk verkrijgbaar zijn.

Dankzij de introductie van Texaco Delo in Europa kan het bedrijf zijn wereldwijde expertise die voortvloeit uit de samenwerking met internationale fabrikanten, distributeurs en eindgebruikers optimaal inzetten voor de (door)ontwikkeling van nieuwe en bestaande producten en diensten.

James Welchman, Manager Marketing EMEA bij Chevron zei hierover: "Nu de vraag naar hoogwaardige producten onder fabrikanten en klanten wereldwijd alsmaar toeneemt, is het belangrijk dat Chevron zijn smeermiddelen onder één internationaal erkend merk onderbrengt. Dit doen we met Texaco Delo, een compleet assortiment producten voor bescherming van bumper-tot-bumper. Klanten en partners wereldwijd zullen hiervan de vruchten plukken.”

"Wij willen graag de voertuigprestaties van onze klanten verbeteren. Zo kunnen zij de bedrijfskosten terugdringen, gaan onderdelen langer mee en blijven voertuigen operationeel. Veel internationale fabrikanten en klanten willen graag in ieder land hetzelfde product kunnen kopen. Daarom zullen waar nodig internationale samenstellingen worden geïntroduceerd. Dankzij Texaco Delo zullen Europese klanten voortaan niet alleen profiteren van de kracht en de betrouwbaarheid van het Texaco-merk, maar ook van de integriteit en de bewezen prestaties van de Delo-productfamilie."

Het Delo-merk verscheen al in 1953 op de markt en werd de eerste succesvolle multigrade motorolie ter wereld. Sindsdien streeft Delo voortdurend naar uitmuntende prestaties. Zo was Delo in 1998 de eerste heavy duty motorolie die voldeed aan de API CH-4-, Cummins CES 20076- en Mack EO-M Plus-specificaties voor langere verversingsintervallen. Onlangs nog werd onder het merk Delo de eerste olie met lage emissies samengesteld (API CJ-4) voor de bescherming van dieselmotoren die op dieselolie met een zwavelgehalte van meer dan 5.000 ppm lopen.

Delo-producten zijn bestemd voor zwaarbelaste voertuigen die in uiteenlopende sectoren worden ingezet, zoals de transportsector, logistiek, (mijn)bouw, landbouw en energieopwekking. De producten zijn speciaal samengesteld en uitvoerig getest om te voldoen aan de veeleisende omstandigheden waarin voertuigen met een maximale betrouwbaarheid en levensduur nodig zijn.

Ga voor meer informatie over Texaco Delo en de introductie ervan naar www.texacodelo.com