Clicky


Problemen met nieuwe ICT luchtverkeersleiding

Problemen met nieuwe ICT luchtverkeersleiding
21-06-2018 20:05 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - De Nederlandse luchtverkeersleiders moeten mogelijk jaren langer wachten op hun nieuwe verkeersleidingssysteem. De invoering daarvan is zo ingewikkeld, dat die zomaar twee jaar vertraging kan oplopen, oordeelt het BIT, het bureau dat ICT-projecten van de overheid toetst.

De moeizame invoering heeft hoe dan ook geen gevolgen voor de herindeling van het luchtruim, schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) ter geruststelling aan de Tweede Kamer. Naar die nieuwe indeling wordt reikhalzend uitgekeken, omdat die bijvoorbeeld overlast kan besparen voor mensen die wonen onder de vliegroutes naar vliegveld Lelystad.

Als de luchtverkeersleiders hun oude systeem nog even in de lucht moeten houden, kan de herindeling toch gewoon doorgaan. Het BIT waarschuwt dat de luchtverkeersleiding zich meer met de ontwikkeling van het nieuwe systeem moet bemoeien, zodat zij tijdig kan ingrijpen als het dreigt mis te gaan.

De luchtverkeersleiding denkt nog steeds eind 2021 klaar te kunnen zijn. In 2024 gaan nieuwe Europese regels in en wordt het nieuwe systeem verplicht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions