Jamai moet niertransplantatie ondergaan

Jamai moet niertransplantatie ondergaan

HILVERSUM - Zanger Jamai Loman moet op korte termijn een niertransplantatie ondergaan. Dat vertelde hij dinsdag op NPO Radio 2 in het programma van Ruud de Wild.

"Mijn nieren werken niet zo goed meer", vertelt hij. "Dat betekent dat ik binnenkort begin aan dialyse. Uiteindelijk ga ik het traject van een niertransplantatie in." Loman ontdekte de problemen na een bezoek aan de dokter. "Ik hield een beetje vocht vast. Mensen zeiden tegen me: 'wat heb jij een dikke kop'. Maar dat ging wel heel snel. Mijn nieren bleken zo slecht dat ik meteen door moest naar het ziekenhuis."

De zanger slikt nu medicijnen en heeft de opnames voor een reisprogramma die in de planning stonden moeten afzeggen. Zijn leven staat flink op de kop door het nieuws. "Het is nu een kwestie van zo snel mogelijk een donor vinden. Dat traject kost een aantal maanden. Er moet natuurlijk een perfecte match zijn."


Transport Portret: Chauffeur Fred Mombarg dialyseert vijf jaar lang in vrachtwagen

missing-image DE WESTEREEN - Fred Mombarg (53) kreeg acht jaar geleden last van zijn nieren. Dat bleek zo ernstig dat hij de afgelopen vijf jaar moest dialyseren. Toch weerhield hem dat er niet van om zijn werk als internationaal vrachtwagencha...

Transportrisico

Rijverboden

maandag 24 september t/m zondag 30 september:

Voor alle rijverboden van deze week klikt u hier!


Meer rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie

facebook twitter LinkedIn Pinterest Volg ons op Instagram!

Tip de redactie
Tip de redactie!