Clicky


H.Essers neemt logistieke activiteiten van Baxter Monselice over

H.Essers neemt logistieke activiteiten van Baxter Monselice over
19-06-2018 13:31 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

GENK - Op 1 juni nam H.Essers alle logistieke activiteiten van het farmaceutische bedrijf Baxter Monselice, in het noordoosten van Italië, over. De overname gebeurt in het kader van onze strategische ontwikkelingen en investeringen in nieuwe markten. Het is een logisch en strategisch vervolg op ons eerder opgerichte Pharma cross-dock in Milaan.

Deze gecertificeerde logistieke locatie, met een oppervlakte van 22.000 m², biedt rechtstreeks werk aan 70 personen. Deze locatie is gespecialiseerd in temperatuurgecontroleerde opslag, Good Manufacturing Practice-activiteiten, nationale distributie aan groothandelaars en ziekenhuizen en leveringen aan thuispatiënten.

Baxter Monselice beschikt over een temperatuurgecontroleerd magazijn met opslagcompartimenten van 2-8 °C, 15-25 °C en -20 °C die volledig voldoen aan de vereisten op het gebied van farma- en gezondheidszorglogistiek. De gunstige locatie en de mogelijkheid tot uitbreiding, gecombineerd met de huidige transportvolumes, vormen de fundamenten voor een nieuwe strategische hub in het EU-netwerk van H.Essers. De overname sluit dan ook perfect aan op ons eerder opgerichte Pharma cross-dock in Milaan.

CEO Gert Bervoets: “Met de overname versterken we onze logistieke voetafdruk en breiden we onze activiteiten in Italië verder uit. Wij heten onze nieuwe collega’s van harte welkom in de H.Essers-familie!”