Clicky


Bemiddelaars zoeken naar uitweg cao-conflict openbaar vervoer

Bemiddelaars zoeken naar uitweg cao-conflict openbaar vervoer
14-06-2018 11:38 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Er komt een bemiddelingspoging voor het cao-conflict in het openbaar vervoer. Op verzoek van de cao-partijen gaan twee bemiddelaars – AWVN-directeur Harry van de Kraats en oud-FNV-bestuurder Jan Heilig, op zoek naar een uitweg in het slepende cao-conflict.

“Natuurlijk willen we allemaal een einde aan de acties. Maar wel met goede afspraken, waar de chauffeurs tevreden over kunnen zijn”, zegt onderhandelaar Hanane Chikhi van CNV Vakmensen. “We hopen dat de bemiddelingspoging iets oplevert.”

Voorbereidingen voor nieuwe acties

Intussen gaan de voorbereidingen voor nieuwe acties gewoon door. Vandaag is voorlopig de laatste in een reeks van estafette-acties. Het openbaar vervoer in delen van Flevoland (rond Almere) en Noord-Holland (Zaanstreek en Waterland) ligt grotendeels stil. Volgende week maandag overlegt de cao-commissie van CNV Vakmensen over de vraag: hoe verder? Nieuwe acties, mogelijk ook weer een landelijke staking, staan dan op de agenda. “Laten we hopen dat die niet nodig zijn. We geven de bemiddelaars graag de kans om een uitweg te vinden”, zegt Chikhi.

De cao geldt voor 12.000 werknemers in het openbaar vervoer.