Clicky


Turkish Airlines behaalt in eerste vijf maanden 2018 hoogste laadfactor ooit

Turkish Airlines behaalt in eerste vijf maanden 2018 hoogste laadfactor ooit
08-06-2018 19:13 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Turkish Airlines behaalde met 80,7 procent in de eerste vijf maanden van het jaar een historisch hoge laadfactor (LF). De laadfactor viel vooral in de laatste weken hoog uit. De luchtvaarmaatschappij behoudt hiermee zijn positie in de wereldwijde luchtvaart.

Uit de verkeersresultaten van mei 2018 blijkt verder dat het totaal aantal vervoerde passagiers met 4 procent steeg naar 6,1 miljoen. De laadfactor bedroeg in mei 78,6 procent.

De totale laadfactor in mei steeg met 1 procentpunt, met een capaciteitstoename van 3,6 procent (Available Seat Kilometer). De internationale laadfactor steeg met 1,7 procentpunten naar 78 procent en de binnenlandse laadfactor bedroeg in mei 83 procent.

De hoeveelheid vervoerde vracht en post bleef hard stijgen met een toename van 22 procent ten opzichte van mei 2017. De belangrijkste bijdragen voor de groei zijn binnenlandse vluchten met een stijging van 35 procent, vluchten naar het Midden-Oosten met een stijging van 31 procent, vluchten naar Noord-Amerika met een stijging van 29 procent, vluchten naar Europa met een stijging van 24 procent en vluchten naar Afrika met een stijging van 22 procent.

Noord-Amerika, Afrika en het Verre Oosten lieten in mei een laadfactorgroei zien van respectievelijk 5 procentpunten, 3 procentpunten en 1 procentpunt.