Clicky


'Slechts enkele overlevenden na crash Boeing 737 op Cuba'

'Slechts enkele overlevenden na crash Boeing 737 op Cuba' [+foto's]
18-05-2018 19:41 | Buitenland | auteur ANP/RTR/DPA

HAVANA - [update 23:19 uur]  - Een vliegtuigcrash op Cuba heeft vrijdag aan meer dan honderd mensen het leven gekost. De Boeing 737 crashte kort na het opstijgen op de internationale luchthaven José Martí bij Havana. Drie inzittenden zouden de crash hebben overleefd, maar zijn er slecht aan toe.

Het toestel had volgens staatsmedia 105 passagiers, onder wie meerdere kinderen, en negen bemanningsleden aan boord. De eindbestemming van de binnenlandse vlucht was de stad Holguin.

Het passagiersvliegtuig kwam neer op zo'n 20 kilometer ten zuiden van Havana. "We hoorden een explosie en zagen een grote rookwolk opstijgen'', zei de uitbater van een restaurant in de omgeving tegen persbureau Reuters. President Miguel Díaz-Canel ging naar rampplek.

Over de nationaliteit van de inzittenden bestaat nog onduidelijkheid. Meerdere bemanningsleden zouden uit Mexico komen. De Cubaanse luchtvaartmaatschappij Cubana de Aviación zou het ongeveer 39 jaar oude toestel hebben geleased van de Mexicaanse luchtvaartmaatschappij Global, ook bekend onder de naam Damojh.

De directeur van een ziekenhuis in Havana zei dat vier gewonden waren binnengebracht na de crash. Eén van hen zou inmiddels zijn overleden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zoekt uit of er Nederlanders betrokken zijn bij de vliegtuigcrash op Cuba. Het ministerie volgt de situatie op de voet, twittert het departement.

Over de oorzaak van de crash bestaat nog onduidelijkheid. President Díaz-Canel zei dat de autoriteiten een onderzoek hebben ingesteld.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar