Clicky


Personeel Scania boos: overwerk zorgt voor veel problemen

Personeel Scania boos: overwerk zorgt voor veel problemen
18-05-2018 11:27 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

ZWOLLE - Werknemers van Scania Zwolle zijn boos want ze zouden te vaak moeten overwerken, meldt vakbond FNV.

"In maart hebben we de problemen over overwerk en overbelasting al bij Scania aangekaard. Op 14 mei zou de directie met oplossingen komen, maar het nieuwe overleg werd op het laatste moment door hun afgeblazen. Voor het komende Pinksterweekeinde is er echter opeens wéér overwerk aangekondigd en dat valt bij werknemers van Scania verkeerd."

"Scania heeft een organisatorisch probleem doordat het onderdelen op afroep laat komen en niet of weinig op voorraad heeft liggen. Regelmatig komt een truck  door oponthoud op de weg te laat waardoor werknemers langer moeten blijven werken. Conclusie: de normale productie kan dan niet binnen de normale werktijden gerealiseerd worden."

Volgens werknemers van Scania staat hun privéleven onder druk door het overwerken. Werknemers komen laat thuis, gaan daardoor laat slapen en het gezinsleven staat onder druk.

"We hebben al een aantal keren onze ongerustheid over het vele overwerk aan de directie kenbaar gemaakt. We hebben echter de indruk dat zij onze opmerkingen niet serieus neemt en onvoldoende bezig is om met een oplossing te komen", aldus FNV.

"Donderdag 18 mei boden wij samen met de CNV de petitie aan de directie met de oproep om voor 7 juni samen met de vakbonden afspraken te maken om de problemen op te lossen. Het was een vreedzaam protest. "We vragen geen gekke dingen; we willen serieus genomen worden"."