Clicky


VNCW onderzoekt mogelijkheden internationale vereniging

VNCW onderzoekt mogelijkheden internationale vereniging
18-05-2018 09:42 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ARNHEM - De vereniging die opkomt voor de belangen van de chemische logistiek, de VNCW, bestaat dit jaar tien jaar. Een jubileum dat gevierd wordt door terug te kijken op wat is geweest, maar ook door te kijken naar de toekomst.

De vereniging heeft in Nederland nog veel potentieel liggen. Met als basis, de opslaghouders van verpakte gevaarlijke stoffen, zijn er nog steeds veel logistiek dienstverleners over te halen. Maar de meeste grote opslaghouders wel aangesloten zijn. Dus reden om als vereniging ook eens over de grenzen te gaan kijken.

De VNCW is als vereniging een Nederlandse vereniging en zal vanuit haar statuten en opzet niet buiten de eigen grenzen kunnen groeien. Omdat onderzoek heeft aangetoond dat de branchevereniging echter uniek is in de wereld wordt ook gekeken of een Internationale vereniging tot de mogelijkheden behoort en of daaraan behoefte is.

Geconstateerd is dat de logistiek en daarmee ook de chemie logistiek steeds meer een activiteit is van grote dienstverleners. Als het gaat om chemie logistiek vindt het regelmaken vooral op een landelijk niveau plaats. Er is meer behoefte aan internationale richtlijnen en afstemming van regels op internationaal niveau.