Clicky


TCI Carriers neemt afdeling Maritiem van Dockx Logistics over

TCI Carriers neemt afdeling Maritiem van Dockx Logistics over
17-05-2018 11:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ANTWERPEN - TCI Carriers BVBA neemt de activiteiten van de maritieme en luchtvrachtafdeling van Dockx Logistics NV over. Deze overname is voor TCI Carriers een logisch gevolg van het streven naar een schaalvergroting waarbij de voordelen van beide bedrijven worden samengevoegd tot een groter geheel.

Voor Dockx Logistics kadert deze beweging in een bewust strategische keuze voor een vernieuwend en duurzaam distributiecomplex.

Alle werknemers van Dockx Logistics afdeling Maritiem worden geïntegreerd binnen de bestaande TCI Carriers structuur.

Dockx Movers NV, eveneens onderdeel van Dockx Group, zal voor haar maritieme diensten in de toekomst ook verder nog samenwerken met TCI Carriers.

Door de jaren heen is TCI Carriers uitgegroeid tot een middelgrote organisatie, en beschikt als onafhankelijk expediteur over een wereldwijd netwerk met de nodige moderne operationele en gezonde financiële middelen. Zij behoren tot het GAA (WCA) netwerk met verschillende logistieke partners in de belangrijkste havensteden en luchthavens en bieden oplossingen in zowel zeevracht, luchtvracht, wegtransport als spoorvervoer. Jaarlijks investeert TCI Carriers in de nieuwste software ontwikkelingen om alle zendingen en transporten nog vlotter en correcter te kunnen laten verlopen.

Dockx Logistics nv, is onderdeel van Dockx Group en een samenvoeging van het vroegere Dockx Transport Service en Tolimpex. Deze laatste is al sinds 50 jaar een onafhankelijk expeditiebedrijf met focus op weg-, zee- en luchttransport en met een eigen douaneafdeling.

Het onafhankelijk expeditiebedrijf TCI Carriers neemt vanaf 7 mei 2018 de maritieme activiteiten over van Dockx Logistics, onderdeel van de Dockx Group en actief in logistieke diensten. De personeelsleden die vandaag bij de afdeling Maritiem Dockx Logistics aan de slag zijn, worden geïntegreerd binnen TCI Carriers.

De overname van Dockx Logistics afdeling Maritiem kadert binnen de groeiplannen van TCI Carriers om de dienstverlening met betrekking tot maritiem transport uit te breiden.

Tom Leonaers, Zaakvoerder TCI Carriers BVBA: “TCI groeit gestaag, jaar na jaar, met deze overname zetten we een grote stap voorwaarts en bevestigen we uitdrukkelijk onze doelstellingen en ambities. Wat betreft ‘systemen’ zijn we volledig klaar voor deze integratie en de wil & enthousiasme om met alle collega’s aan dit verhaal verder te schrijven is erg groot.”

Dockx Logistics is een 100% dochter van Dockx Group (Emporia Invest Holding & Finance nv). Recent heeft Dockx Group de strategische keuze gemaakt om voluit in te zetten op de synergie tussen haar bestaande verhuur- (Dockx Rental), verhuis- (Dockx Movers) en logistieke activiteiten. Deze aanpak zorgt voor een vernieuwend en duurzaam distributieconcept met afhaalpunten aan de rand van de stad en uniforme ‘last mile’ leverservices met verhuur-, montage- en installatiemogelijkheden in België.

Dockx Select is een complete supply chain, voor volumineuze consumentengoederen, achter de ‘omni channel’ en ‘consumer centric’ verkoopskanalen van haar klanten, zijnde de fabrikanten en de retailers. Dockx Group gaat voluit voor deze vernieuwde opzet en bouwt verder aan het opzetten van haar logistieke stadsdistributiecentra, verspreid over het ganse land.

Jozef Dockx, Afgevaardigd Bestuurder Dockx Logistics NV: “Het was voor ons duidelijk dat de Eenheid Maritiem in ons toekomstverhaal geen strategische rol meer zou opnemen en dus zijn we op zoek gegaan naar een waardige overnemer van deze activiteit. TCI Carriers was de evidente keuze”

Deze transactie kwam tot stand door bemiddeling van De Putter & Co, die door haar expertise binnen transport en logistiek de meerwaarde voor beide partijen wist te realiseren.