Clicky


Van den Bosch Transporten neemt Broekema Bulk over

Van den Bosch Transporten neemt Broekema Bulk over
08-05-2018 09:34 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

ERP - Van den Bosch Transporten neemt per 1 juli 2018 collegabedrijf Broekema Bulk uit Nederweert over. Dat zijn CEO Rico Daandels van Van den Bosch Transporten en directeur Dirk Broekema van Broekema Bulk overeengekomen.

Broekema Bulk is evenals Van den Bosch Transporten gespecialiseerd in bulktransport, zowel via de weg als intermodaal. Waar Van den Bosch Transporten zich bezighoudt met het transport van droge en vloeibare bulkgoederen, richt Broekema Bulk zich specifiek op droge bulkgoederen. Daarbij ligt de nadruk op feed, mineralen, petrochemische producten en dedicated food. Het werkgebied bestaat onder meer uit de Benelux, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje.

Uitbreiding droge bulkactiviteiten

“Met de overname van Broekema Bulk zetten wij in op verdere groei van onze droge bulkactiviteiten op de Europese markt”, motiveert CEO Rico Daandels van Van den Bosch Transporten. “Zowel het werkgebied als de vloot van Broekema sluit aan bij onze activiteiten en strategie. Met de overname willen we onze positie als top 10-bulktransporteur in Europa verder versterken, specifiek in het Verenigd Koninkrijk, waar Broekema een stevige positie heeft verworven.”

Transport met drukcontainers

Inmiddels telt de droge bulkdivisie van Van den Bosch Transporten meer dan duizend silo-opleggers en silocontainers, waarvan het merendeel behoort tot het type drukcontainer (pressurized). Met de overname breidt Van den Bosch Transporten haar vloot verder uit met moderne silo-opleggers en 40FT pressurized-silocontainers. Daandels: “Van den Bosch heeft zich ontwikkeld tot een sterke speler op het gebied van transport met drukcontainers. Met deze investering breiden we zowel onze vloot als ons netwerk in dit specifieke segment verder uit, waarbij de focus ligt op uitbreiding van onze activiteiten in het Verenigd Koninkrijk.”

Continueren activiteiten

De activiteiten van Broekema Bulk worden voortgezet door Van den Bosch Transporten en voortaan gecoördineerd vanuit het hoofdkantoor in Erp, Noord-Brabant, waar de medewerkers van Broekema per 1 juli 2018 aan de slag gaan.

Dirk Broekema blijft het gezicht naar de klanten toe. Hij is enthousiast over de overname: “Van den Bosch heeft een sterke positie verworven in logistiek Europa. Onze klanten profiteren van dit uitgebreide intermodale transportnetwerk. Daarnaast heeft Van den Bosch ook expertise in huis op het gebied van vloeibaar bulktransport. De overname resulteert bovendien in extra capaciteit en een breed pakket aan aanvullende logistieke diensten, zoals on-site-logistics en connectivity-oplossingen.”

Foto's

  • J.Roeland
    VAN DEN BOSCH
  • J.Roeland
    VAN DEN BOSCH
  • Van den Bosch vof
    Van den Bosch vof
  • Broekema Bulk
    Broekema Bulk