Nieuw transportbedrijf start met drie nieuwe DAF XF's

Nieuw transportbedrijf start met drie nieuwe DAF XF's
25-04-2018 13:44 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

PIJNACKER - Wie een eigen bedrijf start, wil zekerheid. Dat is precies de reden waarom Henri de Hoog heeft gekozen voor DAF. Voor zijn kersverse onderneming Noord-West Transport B.V. in Pijnacker heeft hij drie nieuwe DAF XF 530 FAS 6x2-trucks en een DAF XF 530 FAK 8x2 met haakarmsysteem ingezet. Ze dienen voor het vervoer van containers met los gestort materiaal, vooral afvalhout. De vier zijn inmiddels afgeleverd door Truckland Rotterdam-Zuid. De vijfde DAF is ook al besteld. Dat is een XF-trekker.

"De DAF XF is de gewoon de beste truck voor ons werk", zegt Henri de Hoog. Samen met Bjorn van Buijtene is hij op 1 april dit jaar gestart met Noord-West Transport. "Voor het afzetten en oppikken van de containers met de haakarm wil je ook stabiliteit. DAF heeft een stabiel en stevig onderstel. En ik weet uit eerdere ervaringen met dit merk dat het met de kwaliteit goed zit. DAF's zijn probleemloos!"

Door heel Nederland

Noord-West Transport rijdt door heel Nederland om containers met vooral afvalhout op te pikken en af te leveren bij eindverwerkers. De keuze voor de dikste XF met 390 kW (530 pk) sterke motor en Super Space Cab lag volgens De Hoog voor de hand. In de eerste plaats is extra vermogen zeer wenselijk, omdat ook met aanhangers wordt gereden. "En het rijdt gewoon fijner. De chauffeurs ervaren dat als prettig. Het zijn gemotiveerde mannen met wie wij werken en dat willen we zo houden. Vandaar dat we ook voor de grootste cabine hebben gekozen, met een goed bed en een luxe versie van de chauffeursstoel."

De nieuwe DAF-trucks vallen door hun kleurstelling flink op. Op het dak prijken een paar luchthoorns en zwaailichten. De flanken zijn afgewerkt met in kleur gespoten zijschotten, ook bij de aanhangers is dat het geval. "We zijn nu een paar weken aan de gang. Ik krijg van de chauffeurs mooie reacties. Over de ruimte in de cabine en het goede bed. Dat dat best lekker is als je even wilt rusten. Ze vinden het puik afgewerkte trucks met prima comfort. Ik ben heel wat gewend, maar in de nieuwe XF hoor je echt bijna niks van de buitenwereld. De geluidsdemping is top. Je moet je best doen om de motor te horen lopen", zegt De Hoog. "O ja, de keuze voor DAF komt mede door de goede relatie met dealer Truckland. De aflevering van de trucks was ook keurig geregeld."

Hoopvol over laag verbruik

De gebruiksperiode is nog te kort om het brandstofverbruik goed te kunnen beoordelen. En vergelijken met trucks in hetzelfde werk is niet mogelijk. Daarvoor is het bedrijf te jong. Volgens De Hoog zijn de nog prille ervaringen hoopvol. In die zin dat zich een laag verbruik aftekent en andermaal blijkt dat de zeven procent brandstofbesparing voor de nieuwe XF ook hier vruchten afwerpt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden