Clicky


Nieuwe DAF zwaartransport trekker voor Ter Linden

Nieuwe DAF zwaartransport trekker voor Ter Linden
23-04-2018 11:41 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

DOETINCHEM - Vandaag, maandag 23 april, heeft Bakker Bedrijfswagens deze DAF FTT XF 530 pk zwaartransport trekker afgeleverd aan Ter Linden Transport BV in Doetinchem.

Deze fraaie DAF FTT XF 530 pk is voorzien van een TraXon 16 geautomatiseerde versnellingsbak, intarder en MX-Engine Brake, zwaartransport schotel met wisselbaar hart, Alcoa lichtmetalen velgen, ook aan het comfort van de chauffeur is ruimschoots gedacht onder andere Super Air chauffeursstoel, Xtra Comfort pocketmatras, koellade, automatische klimaatregeling, stand airco, TV, Predictive Cruise Control etc.

Nederland is misschien geen grote speler in de productie van windturbines, maar Ter Linden Transport, gevestigd in Doetinchem, Nederland, is een toonaangevende dienstverlener die jaarlijks meer dan 200 windturbines vervoert in heel Europa.

Het transport over de weg van de onderdelen van windturbines, torens tot 100 meter hoog, rotorbladen van 65 meter en machinehuizen van meer dan 80 ton vergt maanden nauwkeurige planning.

Zeker wanneer het transport plaatsvindt via verschillende Europese landen, is tijdige voorbereiding vereist. Europa kan een handelsgebied zijn, maar in elk land zijn er verschillende regels voor speciaal transport.

Ter Linden begon als een sleep- en reddingsbedrijf voor vrachtwagens en is sinds begin jaren negentig gespecialiseerd in het transport van windturbines. De prominente gele vrachtwagens en verschillende soorten aanhangwagens, die de meeste speciaal voor ons zijn ontworpen, waardoor ze de meeste windturbinecomponenten die tegenwoordig op de markt zijn, kunnen vervoeren.

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • Bek en Verburg BV