Clicky


Willem Dijkhuizen nieuwe eerste onderhandelaar bij FNV Transport en Logistiek

Willem Dijkhuizen nieuwe eerste onderhandelaar bij FNV Transport en Logistiek
23-04-2018 09:47 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - FNV Transport en Logistiek heeft een nieuwe onderhandelaar. Zijn naam is Willem Dijkhuizen. Hij is al jarenlang werkzaam bij de FNV en heeft in meerdere sectoren gewerkt. Ooit is hij begonnen in de Groot Metaal, waar hij de belangen van de leden in de scheepsbouw heeft behartigd. Zijn laatste functie was bestuurder in de sector bouw.

'We moeten er weer keihard tegenaan'

Willem: "Ik heb er hartstikke veel zin in! Transport en Logistiek is een dynamische en interessante sector en ik ben met veel enthousiasme begin dit jaar begonnen. Dat begon meteen goed, want vanuit Europa kwamen nieuwe wetsvoorstellen die enorm veel gevolgen voor onze sector kunnen hebben. We moeten er weer keihard tegenaan."

We gaan je informeren over Mobility Package

Die Europese voorstellen heten “Mobility Package”. "De komende weken gaan we je uitgebreid informeren over deze voorstellen. Wat willen de Europese politici precies? Wat vindt de FNV daarvan? En wat kunnen we doen om de plannen gewijzigd te krijgen? Het lukt ons alleen iets voor elkaar te krijgen als we samen laten weten dat we verdere liberalisering van onze sector onacceptabel vinden. Het gaat ten koste van onze werkgelegenheid en leidt tot nog meer uitbuiting."

Genoeg werk te doen

"Natuurlijk speelt er veel meer. We moeten gaan nadenken over het komende cao-traject. Hoe betrekken we daar zoveel mogelijk mensen bij? Hoe gaat het verder met de privacy (camera’s)? De zelfrijdende vrachtwagen? Werk genoeg te doen!"