Clicky


Vier Mercedes-Benz low-deck trekkers voor Steenbergen BV

Vier Mercedes-Benz low-deck trekkers voor Steenbergen BV
20-04-2018 19:06 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

BODEGRAVEN - Steenbergen BV heeft haar vloot recentelijk uitgebreid met vier nieuwe low-deck trekkers van het merk Mercedes-Benz.

Steenbergen BV is gespecialiseerd in 24-uurs distributie in de Benelux en beschikt hiervoor over circo 150 trekkende en zo'n 220 getrokken eenheden. Door de jarenlange ervaring in de logistieke sector is een specialisatie ontstaan in onder meer automotive-, stukgoed- en palletdistributie.

Ook is Steenbergen BV in staat om ADR-zendingen volgens de laatste eisen te vervoeren binnen de Benelux. Tevens is het mogelijk om zendingen met bestemmingen buiten de Benelux door Steenbergen te laten verzorgen.

Door de juiste diversiteit in het wagenpark kunnen de zendingen op elke gewenste locatie geleverd worden. Zo wordt er gebruik gemaakt van bussen, bakwagens, diverse trekker-oplegger combinaties en LZV-combinaties.

De low-deck trekkers zijn van het type Mercedes Benz Actros 1840 LLS met de StreamSpace cabine met 170mm motortunnel, waarmee een lage instaphoogte wordt gecreëerd voor de chauffeur. De trucks zijn uitgerust met een 394 pk Euro 6 motor, geautomatiseerde versnellingsbak, dubbele brandstoftanks, werklampen en veiligheidssystemen voor de chauffeur.

Tevens zijn de voertuigen voorzien van Fleetboard om doormiddel van rijstijlcijfers meer rendement uit het voertuig te halen. Naast het rendement zal een hoog rijstijl cijfer bijdragen aan lagere onderhoudskosten en hogere veiligheid voor de chauffeur en de medeweggebruikers.

Om een goede inzet te kunnen waarborgen zijn twee van de vier trucks uitgerust met een hefschotel waardoor er ook met reguliere opleggers gereden kan worden.