Clicky


Personeel P&O Ferries zint op pinksterstaking

Personeel P&O Ferries zint op pinksterstaking
19-04-2018 16:52 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

ROTTERDAM - Het kadepersoneel van P&O Ferries in de Rotterdamse haven dreigt rond Pinksteren te gaan staken voor betere cao-afspraken. Vakbond FNV heeft daarover bij het bedrijf een ultimatum neergelegd. Mocht het daadwerkelijk tot acties komen dan zouden de veerboten tussen Rotterdam en Hull op die populaire tripjesdagen mogelijk niet kunnen varen.

Naast voldoende loonsverhoging en een werkgelegenheidsgarantie, eist de bond ook dat bepaalde bezuinigingen op personeel achterwege blijven. Andere eisen gaan onder meer over avondmaaltijden, compensatie voor overwerk en afspraken rond ziekte.

"De mannen zijn het unaniem eens met deze eisen en praten zelfs al over een staking van vier dagen in het pinksterweekeinde'', zegt FNV-bestuurder Niek Stam.

Er vallen ongeveer honderd medewerkers onder de cao P&O Ferries Kadepersoneel. P&O Ferries is een belangrijke vrachtvervoerder en ook een grote aanbieder van overtochten naar Groot-Brittannië voor passagiers.

Het bedrijf noemt de stakingsdreiging "volkomen ongerechtvaardigd'' en stelt dat het alleen de arbeidsvoorwaarden voor nieuwe havenarbeiders aan wil passen. Die zouden zo meer op die bij de concurrentie moeten lijken.