Clicky


A2B-online Container begint nieuwe short sea service vanaf de Botlek naar Teesport

A2B-online Container begint nieuwe short sea service vanaf de Botlek naar Teesport
03-04-2018 17:16 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Short sea operator A2B-online koopt opnieuw een containerschip om een drie wekelijkse dienst te onderhouden tussen de Broekman Distriport terminal Botlek en PD Ports in Teesport.

"Een fantastische aanvulling aan onze shortsea activiteiten vanuit Moerdijk", zegt Gerard de Groot, algemeen directeur van A2B-online. "We zijn altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden waarbij de vraag van de klant en het achterland met haar ( intermodale ) verbindingen centraal staan. Ook nu is dit weer van toepassing."

"De Broekman Distriport terminal ligt midden in de chemische cluster van allerlei bedrijven die in de Botlek zijn gevestigd met goede intermodale faciliteiten die nagenoeg met de terminal verbonden zijn", vervolgt Rik Pek, algemeen directeur van Broekman Terminals. "Natuurlijk zijn wij bijzonder enthousiast over deze nieuwe short sea verbinding en kijken we erg uit naar de samenwerking met A2B-online."

Frans Calje, CEO van PD Ports legt uit: "Wij zijn trots dat naast de twee wekelijkse diensten die wij al met A2B-online hebben vanuit Moerdijk wij nu ook deze additionele short sea verbinding vanuit de Botlek kunnen opzetten. Het vult prachtig aan bij de intermodale verbindingen welke wij inmiddels met Schotland en Felixstowe hebben en met mogelijk nieuwe verbindingen welke wij momenteel met een aantal van onze klanten aan het ontwikkelen zijn. Met de ervaring die wij met A2B-online hebben zijn wij ervan overtuigd dat ook deze nieuwe dienst een succes wordt."

"De nieuwe shortsea dienst zal worden onderhouden door de MS “A2B Ambition”, een Sietas 151 type schip van 501 TEU, welke wij onlangs hebben gekocht", vult Michael van Keulen, operationeel directeur van A2B-online aan. "Ze vaart nu nog in de Med maar we verwachten haar in de 1e week van mei in de Botlek."

"Wat ik bijzonder waardeer in het management van A2B-online, is dat zij altijd op zoek zijn naar toegevoegde waarde voor de klanten", zegt Kees Vierhouten, eigenaar van de Vierhouten groep waar A2B-online volledig toe behoort. "Met deze nieuwe dienst genereren we niet alleen besparingen voor de klanten maar halen wij ook nog eens 30 miljoen ton kilometers van de weg. Dat is wat ik bedoel met vooruitstrevend en ambitieus!", besluit hij.