Clicky


Terrorist doodde drie mensen Frankrijk

Terrorist doodde drie mensen Frankrijk
23-03-2018 15:19 | Buitenland | auteur ANP

TRÈBES - Een terrorist heeft vrijdag in Zuid-Frankrijk drie mensen gedood voordat hij zelf werd doodgeschoten door Franse veiligheidstroepen. De aanvaller opende eerst het vuur op een groepje politieagenten in het historische stadje Carcassonne, waardoor een agent gewond raakte. Vervolgens schoot hij een automobilist dood voordat hij de aanwezigen in een supermarkt in het nabijgelegen Trèbes in gijzeling nam. Daar doodde hij twee mensen terwijl hij 'Allahu akbar' schreeuwde.

Niet lang daarna bestormde de politie de supermarkt in de kleine plaats en schoot de gijzelnemer dood. De Franse president Emmanuel Macron zei dat het incident een terroristische aanslag leek te zijn en dat veiligheidstroepen naar het gebied waren gestuurd.

De gijzelnemer eiste volgens Franse media de vrijlating van Salah Abdeslam, de enige terrorist van de aanslagen in Parijs in 2015 die nog leeft. Abdeslam zit vast in Frankrijk. De dader verklaarde namens terreurgroep Islamitische Staat te handelen. De gijzelaars werden later vrijgelaten in ruil voor een 45-jarige militair die zich daarvoor vrijwillig aanbood.

Volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb was de aanvaller bij de politie bekend voor kleinere misdrijven. Hij werd niet gezien als een islamitische dreiging. De minister zei dat de gijzelnemer alleen handelde.

Volgens Collomb is de dader geïdentificeerd als de 26-jarige Marokkaan Redouane Lakdim uit Carcassonne.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions