Clicky


Negen migranten gevonden in vrachtwagen langs Duits-Nederlandse grens

Negen migranten gevonden in vrachtwagen langs Duits-Nederlandse grens [+foto's]
23-03-2018 11:43 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

BAD BENTHEIM - De Duitse politie heeft donderdagmiddag aan de Duits-Nederlandse grens negen mensen ontdekt in een koeloplegger.

Tijdens een pauze in het vcerzorgingsgebied 'Bentheimer Bos' langs de Duitse A30 hoorde een Oekraïense vrachtwagenchauffeur geluiden in zijn laadruimte en heeft daarop de politie gebeld.

De politie opende de verzegelde deuren waarop de negen personen werden ontdekt. Het betroffen negen Irakezen waaronder twee vrouwen en twee kinderen van 10 en 12 jaar oud.

Alle personen leken in goede gezondheid te verkeren, meldt de politie. Waarschijnlijk zijn de migranten de dag ervoor in Frankrijk op een laadperron geklommen en hebben zich daar tussen de lading verscholen. 

Onderweg naar Oekraïne reed de chauffeur door België en Nederland naar Duitsland. De migranten zaten echter verkeerd want hun eigenlijke bestemming was Groot-Brittannië.

Omdat de migranten honger en dorst hadden en het koud hadden gekregen besloten ze alarm te slaan. Om de lading te koelen lag de temperatuur in de oplegger tussen de 10 en 15 graden Celsius, meldt de politie.

De Duitse politie nam de personen in hechtenis. Twee personen waren al geregistreerd in Duitsland en zijn doorgestuurd naar het verantwoordelijke immigratiekantoor. De andere zeven personen hebben geen verzoek om asiel ingediend en zijn na afloop van het politieoptreden uitgezet naar Nederland.

Volgens de politie was de vrachtwagenchauffeur niet op de hoogte van de migranten in zijn vrachtwagen en niet betrokken bij de smokkel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions