Clicky


Rijkswaterstaat Verkeersinformatie: beter geïnformeerd op weg

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie: beter geïnformeerd op weg
21-03-2018 16:32 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Vanaf vandaag biedt Rijkswaterstaat meer actuele verkeersinformatie over het hoofdwegennet om weggebruikers beter geïnformeerd op weg te laten gaan.

Via het nieuwe Twitteraccount @RWSverkeersinfo en de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie worden weggebruikers 24/7 geïnformeerd over de actuele verkeersinformatie, spitsverwachtingen en nieuwsfeiten. Als wegbeheerder ziet Rijkswaterstaat het als haar taak, om in het kader van de toenemende filedruk, weggebruikers te voorzien van praktische informatie voor, tijdens en na de reis. Kortom, weten waarom het vaststaat, wat we er aan doen en wat het alternatief is.

Activiteiten Verkeersinformatiedienst

Om de doorstroming en veiligheid op de weg te bevorderen is goede verkeersinformatie essentieel. De op 1 maart 2018 overgenomen verkeersinformatieactiviteiten van de VID stellen Rijkswaterstaat in staat om op een kwalitatief hoog niveau informatie aan de weggebruiker te verstrekken en reistijden nog betrouwbaarder te voorspellen. Zo kunnen weggebruikers zich beter voorbereiden en vertragingen waar mogelijk voorkomen.

Spitsverwachting

Naast het Twitteraccount en de website start Rijkswaterstaat op korte termijn met een dagelijkse spitsverwachting.