Clicky


Dode na aanvaring bij Volvo Ocean Race

Dode na aanvaring bij Volvo Ocean Race
20-01-2018 12:13 | Sport | auteur ANP/BELGA

HONGKONG - Bij de Volvo Ocean Race is een bemanningslid van een vissersboot overleden. Dat gebeurde na een aanvaring met de Vestas 11th Hour Racing, een van de deelnemende boten. De organisatie zegt bedroefd te zijn en "biedt haar diepste condoleances aan aan de nabestaanden van het slachtoffer''.

Het incident tussen de Vestas 11th Hour Racing en de vissersboot gebeurde ongeveer 50 kilometer voor de finish van de vierde etappe, bij Hongkong. Van de tien bemanningsleden van de vissersboot konden er in eerste instantie negen gered worden. Het tiende bemanningslid werd per helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij.

"Alle betrokken organisaties werken samen met de autoriteiten en verlenen volledige medewerking aan het lopende onderzoek'', aldus de organisatie van de Volvo Ocean Race in een persbericht.

De Volvo Ocean Race is een zeilwedstrijd om de wereld die elke drie jaar wordt gehouden. De race kent meerdere etappes en duurt acht tot negen maanden. De vierde etappe werd vrijdag gewonnen door het team van Sun Hung Kai/Scallywag uit Hongkong met de Nederlandse zeilster Annemieke Bes.