Clicky


Wiebes komt Groningse actiegroepen tegemoet

Wiebes komt Groningse actiegroepen tegemoet
17-01-2018 19:38 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Twee organisaties die opkomen voor gedupeerden Groningers willen mogelijk toch weer praten over nieuwe regels om de aardbevingsschade af te handelen. Minister Eric Wiebes van Economische Zaken heeft hun beloofd dat hun voorstellen "richtinggevend zijn'' voor het overleg over het zogeheten schadeprotocol.

Het Groninger Gasberaad (GGB) en de Groninger Bodem Beweging (GBB) bedankten er afgelopen dagen voor bij het overleg aan te schuiven. Ze bespeurden in het concept dat op tafel lag de hand van de NAM, terwijl de minister had beloofd het gaswinningsbedrijf erbuiten te houden.

Wiebes sprak beide organisaties woensdagochtend en heeft hun vertegenwoordigers wat gerustgesteld. De gewraakte voorstellen zijn volgens het GGB niet langer leidraad voor het overleg. Het schadeprotocol dat de Groningse organisaties en overheden afgelopen najaar hadden opgesteld, is dat volgens het ministerie dus wel.

Zowel het GGB als de GBB wil nog wel de achterban raadplegen alvorens te beslissen of ze toch met de minister verder willen praten.