Clicky


Dode en meerdere gewonden bij kettingbotsing op A16

Dode en meerdere gewonden bij kettingbotsing op A16 [+foto's]
13-01-2018 15:26 | Weer en Verkeer | auteur ANP

RIDDERKERK - [update 19:35 uur] Door een kettingbotsing zaterdag op de A16 richting Rotterdam is een dode gevallen en raakten drie personen zwaargewond, aldus de politie. Bij het ongeval waren drie personenauto's en een vrachtwagen betrokken. Na het ongeval was de weg urenlang dicht ter hoogte van het knooppunt Ridderkerk.

Een baby die in een van de auto’s zat, maakt het redelijk goed. De chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden. De omgekomen persoon is een 60-jarige man uit Papendrecht. Een man die in een ander voertuig zat, raakte zwaargewond. Ook de vader en moeder van de baby, die in de derde personenauto zaten, liepen zware verwondingen op.

De kettingbotsing tussen de vrachtwagen en de drie personenauto’s gebeurde rond 14.30 uur. Over de toedracht van het ongeval kon de politie nog niets zeggen.

Na de kettingbotsing werd de weg richting Rotterdam afgesloten. De parallelbaan was wel gedeeltelijk open. Op de A16 en andere routes richting Rotterdam ontstonden lange files. De verkeersinformatiedienst VID meldde dat de A16 omstreeks 18.45 uur weer helemaal open was.