Coca-Cola Kersttruck op de voet gevolgd door gepimpte Greenpeace Cola-Crap vuilniswagen

Coca-Cola Kersttruck op de voet gevolgd door gepimpte Greenpeace Cola-Crap vuilniswagen
16-12-2017 10:06 | Overig | auteur Redactie [FE]

HEERENVEEN - Greenpeace rijdt de komende tijd met een gepimpte Kerst-vuilniswagen achter de Coca-Cola Kersttruck aan. Coca-Cola toert door het land met zijn kersttruck om het ultieme kerstgevoel te verspreiden. Volgens Greenpeace het uitgelezen moment om de fabrikant op de gevolgen van zijn plastic voetafdruk te wijzen. Coca Cola spiegelt de consument graag een prachtige, harmonieuze en perfecte wereld voor. Greenpeace wijst Coca Cola de weg om daadwerkelijk een stap te zetten naar een mooiere wereld, zonder de enorme hoeveelheden plastic in de oceanen.

Per jaar produceert de frisdrankgigant, volgens Greenpeace, ruim 110 miljard plastic wegwerpflessen. Dat zijn meer dan 3400 flessen per seconde.

Campagneleider Tom Grijsen van Greenpeace: “Elke minuut belandt een vrachtwagen aan plastic zooi in de oceaan. Al dat plastic in de oceaan breekt niet af en blijft voor altijd aanwezig in het milieu, met rampzalige gevolgen voor het zeeleven. We roepen Coca-Cola als de grootste frisdrankfabrikant en marktleider op om minder plastic te gebruiken. Als Coca-Cola echt zou willen, kan het een prachtige en belangrijke bijdrage leveren aan het terugdringen van de hoeveelheden wegwerpplastic. En op die manier zelfs een voorbeeld zijn voor de hele frisdranksector.”

Volgens Greenpeace moet de multinational zich veel meer richten op het hergebruiken van de flessen recyclen van de grondstoffen en investeren in alternatieven voor plastic.

De Coca-Cola Kersttruck is al jaren een traditie rond Kerstmis.

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier