Clicky


DNA bracht OM op vermeende derde moord

DNA bracht OM op vermeende derde moord
14-12-2017 15:44 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De 45-jarige Sjonny W. wordt in verband gebracht met een derde moord op een prostituee aan de hand van gevonden DNA-materiaal en bloedsporen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een sterke aanwijzing dat hij als een van de laatste personen seks heeft gehad met Monique Roossien, die in 2003 om het leven kwam.

Dit was echter niet genoeg om W. met deze zaak in verband te brengen, zei de officier van justitie tijdens een zitting bij de rechtbank in Amsterdam. Maar dat veranderde toen in het onderzoek naar de dood van Mirela Mos in 2004, waar hij ook van wordt verdacht, bloedsporen werden aangetroffen van Roossien op de achterbank van de auto van de Roemeense Mos. Tussen de vrouwen is volgens het OM geen enkele relatie, behalve dat de verdachte ze allebei kende.

W. wordt ook verdacht van de moord op de dertigjarige Sabrina Oosterbeek. Zij verdween in maart en is nog spoorloos. Het OM denkt dat ze niet meer leeft. W. zou de laatste zijn geweest die contact met haar heeft gehad en hij is gezien met haar fiets.

De verdachte was niet bij de zitting aanwezig. Zijn advocaat bevestigde eerdere berichten dat hij in de gevangenis een zelfmoordpoging heeft gedaan. "Een wanhoopsdaad'', zei de raadsman, die volgens hem mede is veroorzaakt door de manier waarop hij in de media is neergezet als 'seriemoordenaar'.