Clicky


'Swissport pakt werkdruk op Schiphol aan'

'Swissport pakt werkdruk op Schiphol aan'
12-12-2017 16:17 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - Bagage- en passagiersafhandelaar Swissport gaat aan de slag om de werkdruk voor zijn personeel op Schiphol te verlichten. Ook krijgen tientallen flexwerkers een vast contract. Dat meldt vakbond FNV, die daarover afspraken heeft gemaakt met het bedrijf.

De bond spreekt nog van een "onderhandelingsresultaat'', omdat de eigen achterban de afspraken nog moet goedkeuren. De afgelopen weken voerde het personeel van Swissport op Schiphol verscheidene keren actie om druk te zetten op de onderhandelingen.

FNV gaat samen met het bedrijf in kaart brengen welke structurele bezetting minimaal nodig is om te zorgen dat de werknemers "sociaal aanvaardbare roosters en diensten'' krijgen. Dat onderzoek moet zijn afgerond voordat het drukke zomerseizoen weer begint.

Behalve meer vaste banen komen er ook meer uren voor sommige medewerkers. Ook worden de baliemedewerkers beter getraind en komt een oproepploeg om onverwachte pieken in het werkaanbod op te vangen. Daarnaast worden er betere afspraken gemaakt met uitzendbureaus.

Swissport bemant de incheckbalies en handelt de bagage af voor onder meer TUI, Corendon, Singapore Airlines, Garuda en Turkish Airlines.