Clicky


Eerste ecocombi de weg op in Wallonnië

Eerste ecocombi de weg op in Wallonnië
01-12-2017 15:28 | België | auteur Redactie [FE]

JUPILLE SUR MEUSE - Vandaag, vrijdag 1 december 2017, reed de eerste Waalse ecocombi in Wallonië, van Jupille sur Meuse tot Ghislenghien, en dit, als onderdeel van de opleiding die het ministerieel besluit van 2 oktober 2017 oplegde voor het pilotproject “LZV” (langere en zwaardere voertuigen).

PTTC vzw is verheugd om het eerste trainingscentrum te zijn die een opleiding voor het rijden met ecocombi’s geeft in België. Wim Van Canegem is de eerste erkende instructeur die een cursus ecocombi in België mag geven (in dit geval in Wallonië).

Het Waalse Gewest heeft positief gereageerd op het verzoek van de Unie van Professionele Transporteurs en Logistieke Ondernemers (UPTR) om opleidingscursussen te organiseren voor ecocombi-chauffeurs in België, in plaats van Belgische chauffeurs de verplichting op te leggen, de cursus in Nederland te volgen, zoals het Vlaamse Gewest oorspronkelijk had gepland in de eerste testfase in de periode 2014-2018.

Aan het einde van een opleiding waarin theoretische aspecten, manoeuvres (op privéterrein) en het rijden op de openbare weg worden gecombineerd, zullen de eerste bestuurders van LZV’s de baan op kunnen. De eerste ecocombi’s zullen dus binnenkort in het Waalse landschap verschijnen, in overeenstemming met de eisen van het pilotproject geïnitieerd door het Waals besluit van 26 mei 2016 betreffende langere en zwaardere voertuigen (LZV of ecocombi’s).