Clicky


Vrachtwagen van de weg langs A28

Vrachtwagen van de weg langs A28 [+foto]
30-11-2017 08:36 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

NUNSPEET - Op de A28 tussen Nunspeet en 't Harde is in de nacht van woensdag op donderdag een vrachtwagen van de weg geraakt. De hulpdiensten werden rond half drie gealarmeerd voor het ongeval op de rijbaan richting Zwolle.

De chauffeur van de vrachtwagen is door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt. De vrachtwagen kwam in de berm terecht, is een heel stuk door de struiken gereden en is vervolgens precies tussen twee bomen door gereden en tot stilstand gekomen.

De vrachtwagenchauffeur is gewond per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Het is niet bekend welk letsel hij heeft overgehouden aan het ongeval.

De vrachtwagen is geladen met vloeibaar suiker. Om de berging uit te kunnen voeren moet eerst de inhoud van de vrachtwagen overgeladen worden. Omdat de berging niet meer voor de ochtendspits afgerond kon worden heeft Rijkswaterstaat besloten om de berging uit te stellen tot na de ochtendspits. Er zijn anti-kijkschermen geplaatst en er geldt een maximumsnelheid.

Na de ochtendspits - vanaf een uur of tien - zal de berging gaan plaatsvinden met onder andere een telescoopkraan en een of meerdere bergingsauto's. Daarvoor zal vermoedelijk de rechterrijstrook voor worden afgesloten. Mogelijk dat hierdoor (flinke) vertraging gaat ontstaan voor verkeer vanaf Amersfoort richting Zwolle.