Clicky


D66 Rotterdam zet raadslid Jos Verveen uit fractie

D66 Rotterdam zet raadslid Jos Verveen uit fractie
24-11-2017 13:40 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

ROTTERDAM - D66 in Rotterdam heeft raadslid Jos Verveen vrijdagochtend uit de fractie gezet. Aanleiding is volgens hem een interview dat hij heeft gegeven aan het AD, waarin hij zijn fractiegenoten verwijt dat ze te volgzaam zijn en te weinig een eigen geluid laten horen binnen de coalitie van Leefbaar, D66 en CDA.

Verveen zegt dat hij niet van plan is op te stappen en dat hij gewoon voor D66 in de gemeenteraad blijft zitten. "Het is pikant, er zijn dus nu twee D66-fracties", aldus Verveen. "Ook blijf ik kandidaat-raadslid voor de verkiezingen, ik sta op plaats 12."

De Rotterdamse coalitie heeft een meerderheid van maar één zetel.

Fractievoorzitter Samuel Schampers spreekt tegen dat het interview de druppel is geweest. "Hij mag zeggen wat hij wil. Maar er was geen vertrouwen meer. Verveen heeft zich keer op keer niet aan afspraken gehouden en is op bepaalde dossiers dwars tegen D66 ingegaan. En dan gaat het niet om incidenten of kleine dossiers."

Wat Schampers betreft heeft Verveen drie opties: zijn zetel opgeven, verder gaan als eenmansfractie ('Groep-Verveen') of zich aansluiten bij een andere fractie. "Dat er twee D66-fracties zouden kunnen zijn, is volgens de huishoudelijke reglementen uitgesloten."

Verveen kan wel op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen blijven staan, omdat hij daar door de leden op is gezet, zegt Schampers.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE