Clicky


A29 langer dicht na fataal ongeval

A29 langer dicht na fataal ongeval [+foto's]
22-11-2017 08:21 | Weer en Verkeer | auteur ANP

WILLEMSTAD - [updsate 08:35 uur] Automobilisten die via de A29 willen woensdagochtend moeten nog rekening houden met vertraging of moeten omrijden. De weg van Bergen op Zoom richting Rotterdam is bij Willemstad nog steeds dicht na een ongeval dinsdagmiddag waarbij twee vrachtwagens met elkaar botsten. De verwachting was dat rond 06.00 uur een rijstrook vrij zou worden gegeven, maar dat is niet het geval.

Rijkswaterstaat opende rond 8:30 uur één rijstrook. De tweede rijstrook blijft in ieder geval tot na de ochtendspits dicht.

Dinsdagmiddag botsten bij knooppunt Hellegatsplein twee vrachtwagens op elkaar. Een vrachtwagenchauffeur kwam om. Het slachtoffer bestuurde een vrachtwagen, geladen met ongebluste kalk. De wagen met kalk vloog bij het ongeval in brand en een deel van de lading kwam op het wegdek terecht. Het vuur was snel onder controle.

Rijkswaterstaat verwacht dat de wegafsluiting hinder zal opleveren. Mensen worden aangeraden de verkeersinformatie goed in de gaten te houden en als het even kan hun reis even uit te stellen. Verkeer richting Rotterdam kan omrijden via de A59, A17 en A16.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE