Mammoet rallysport: 'Onze teamspirit is groter dan waar dan ook'

Mammoet rallysport: 'Onze teamspirit is groter dan waar dan ook'

HARSKAMP - Mammoet Rallysport is klaar voor de Dakar Rally 2018. Dat bleek zaterdagavond tijdens de teampresentatie. "We kijken uit naar de Dakar Rally. Het hele team is gebrand op een goed resultaat,’’ zo maakte teameigenaar Martin van den Brink duidelijk.

Op het bedrijfsterrein van bouw- en sloopbedrijf Van den Brink in Harskamp waren ruim driehonderd bezoekers getuigen van de officiële aftrap voor de Dakar Rally. Onder het genot van een drankje en een stevig Veluws stamppottenbuffet konden de belangstellenden de teamleden spreken en de voertuigen bekijken. De trucks gaan 24 november de boot op richting Zuid-Amerika.

Nadat de eveneens aanwezige Sinterklaas en de tien Pieten hun verbale kunstjes hadden opgevoerd en met de boot het terrein weer verlieten waren de ogen en oren gericht op het podium.

‘Een team met uitstraling’

RTL-commentator Rick Winkelman fungeerde als centrale schakel in het verhaal van teamcaptain Martin van den Brink en de snelle assistent Janus van Kasteren. Volgens Van den Brink moet het collectief borg staan voor aansprekende prestaties.

"Wij zijn het kleinste team met het minste budget. Toch doen we mee om de prijzen. Dat komt vooral door de inzet en betrokkenheid van onze teamleden, trouwe sponsors en fans. Ik ben dan ook bijzonder trots op die groep van zo'n 140 mensen die er keer op keer in slaagt een team met uitstraling op poten te zetten. We weten dat we het met minder middelen moeten doen. Maar onze teamspirit is groter dan waar dan ook."

Namens hoofdsponsor Mammoet kon Jan Kleyn dat gevoel onderstrepen. "Dat was acht jaar geleden voor ons ook de reden om met dit team in zee te gaan. Het is een echt team. En daar houden wij van."

Martin van den Brink begint aan zijn tiende achtereenvolgende Dakar Rally. "Alleen dankzij de steun van de trouwe sponsors en de inzet van alle teamleden hebben we dit kunnen bereiken. Dat is is iets waar ik bijzonder trots op ben." 

De Harskamper wordt in de Renault CBH 385 (met de ‘neus’) bijgestaan door monteur Daniel Kozlovsky en de ervaren navigator Wouter Rosegaar.

‘Basis voor een betrouwbare truck’

Voor Martin van den Brink is een goed resultaat in Zuid-Amerika een 'must'. "We weten wat we kunnen en dat moeten we nu een keer laten zien. Als we de truck heel houden kunnen we in de top eindigen. We weten wat we op technisch gebied moeten doen om de betrouwbaarheid te vergroten. Dat hebben we gedaan. Het vermogen is teruggebracht en dat moet de basis vormen voor een betrouwbare racetruck."

De 47-jarige Harskamper krijgt in zijn jacht naar een plaats in de top vijf steun van Janus van Kasteren. "Ik wil zo dicht mogelijk in de buurt van Martin blijven rijden. Op die manier hoop ik een steentje bij te dragen aan een hopelijk hoge eindklassering. Het belangrijkste is om de finish te halen en daarnaast moeten we hulp kunnen bieden als dat nodig blijkt te zijn", aldus de snelle assistent uit Veldhoven.

De 31-jarige eigenaar van Boss Machinery wordt in de Renault Front K520 vergezeld door navigator Wouter de Graaff en monteur Richard Mouw. "Ik heb veel vertrouwen in dit trio", zo maakte Van den Brink in de aanloop naar de start van de ‘moeder aller rally’s’ aan de belangstellenden duidelijk.

Het team van Mammoet Rallysport gaat met 18 mannen naar Zuid-Amerika. De Dakar Rally begint op 6 januari 2018.

Op de foto het complete rallyteam. "Ook de mensen die niet meegaan naar Zuid-Amerika, maar wel een rol vervullen in het team, zijn belangrijk voor ons", aldus Martin van den Brink.


Mammoet Rallysport uit de Dakar Rally

missing-image BELÉN - "Het is over en uit.’’ Martin van den Brink kon de boodschap vanuit het bivak in Chilecito niet leuker of duidelijker maken. Janus van Kasteren, Wouter de Graaff en Richard Mouw kregen geen toestemm...

Grote technische problemen voor Mammoet Rallysport

missing-image BELÉN - De formatie van Mammoet Rallysport blijft in de 40e Dakar Rally weinig of niets bespaard. In de tiende etappe van Salta naar Belén kregen Janus van Kasteren, navigator Wouter de Graaff en monteur Richard Mouw...

Mammoet Rallysport brult in marathon etappe

missing-image TUPIZA - Het team van Mammoet Rallysport heeft in het tweede deel van de marathon etappe zijn tanden laten zien. Janus van Kasteren, Wouter de Graaff en Richard beten flink van zich. Na een uiterst constante special eindigde kreeg...

Mammoet Rallysport likt de wonden en kijkt alweer vooruit

missing-image UYUNI - In het eerste deel van de marathon etappe heeft Janus van Kasteren de Renault Front K520 van Mammoet Rallysport als twaalfde in het bivak in Uyuni geparkeerd. "We hebben zonder grote problemen het eerste deel afgelegd...

IJzersterke Van Kasteren negende in ‘merkwaardige’ zesde Dakar-etappe

missing-image LA PAZ - Een staaltje van perfecte, maar onbedoelde, samenwerking heeft de formatie van Mammoet Rallysport donderdag een negende plaats opgeleverd. Janus van Kasteren stuurde de Renault ‘met groot gemak’ naar een plaat...

Martin van den Brink uit Dakar rally

missing-image SAN JUAN DE MARCONA - [update 14:05 uur] Martin van den Brink is uit de Dakar Rally. In de vierde etappe is de rallyrijder uit Harskamp met pech in de duinen van Peru gestrand. De truck van Mammoet Rallysport staat op zes kilomete...

Transportrisico

Rijverboden

maandag 13 augustust/m zondag 19 augustus:

Voor alle rijverboden van deze week klikt u hier!


Meer rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Fotoalbum
Laatste toegevoegde foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij ze voor u!

Naar fotoalbum

Uitgelichte Video

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie

facebook twitter LinkedIn Pinterest Volg ons op Instagram!

Tip de redactie
Tip de redactie!