Clicky


Belgische politie neemt 112 Slowaakse trekkers in beslag bij Belgische North Sea Express

Belgische politie neemt 112 Slowaakse trekkers in beslag bij Belgische North Sea Express
20-11-2017 09:54 | België | auteur Redactie [FE]

ZEEBRUGGE - Bij een actie tegen sociale dumping zijn zondag op een bedrijventerrein in Zeebrugge 112 trekkers met Slowaaks kenteken in beslag genomen. 

De Belgische politie en de sociale inspectiediensten hebben zondag 19 november een inval gedaan bij North Sea Express (NSE). Die onderneming doet voor transportopdrachten een beroep op de Slowaakse onderaannemer East Transport Leasing (ETL). Bij ETL zijn vooral Roemeense chauffeurs aan de slag. Tijdens de actie werden ook de kantoren van NSE doorzocht, meldt persbureau Belga.

De aanwezige Roemeense chauffeurs werden verhoord. De chauffeurs stelden ook hun leefomstandigheden aan de kaak. Andere vrachtwagenbestuurders van ETL kregen gisterochtend via hun boordcomputer de melding dat ze tijdens de actie absoluut niet naar de parking van NSE mochten komen.

Bij de actie werd nagegaan of de Slowaakse onderaanneming en haar opdrachtgever zich schuldig maken aan sociale dumping. De West-Vlaamse afdeling van het arbeidsauditoraat Gent zal nog verder onderzoek voeren in de zaak.