Clicky


Eerste paal Distributiecentrum op Het Klooster de grond in

Eerste paal Distributiecentrum op Het Klooster de grond in
17-11-2017 15:05 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

NIEUWEGEIN - De realisatie van een nieuw distributiecentrum op bedrijvenpark Het Klooster is een feit. Donderdag 16 november sloeg Johan Gadella de
eerste paal van het nieuwe pand. Eind 2018 staat de oplevering van het gebouw gepland.

“Vandaag markeert een belangrijke stap in de realisatie van een hoogwaardig logistiek pand“, aldus Roniek Bannink, directeur van Exeter Property Group. “De ontwikkeling en locatie zijn een uitstekende aanvulling op de Europese portefeuille van Exeter.”

Wethouder Johan Gadella van Economische Zaken: “Het logistieke beschikbare aanbod krimpt, maar de marktvraag is groot. Dat is de reden om op Het Klooster te starten met ontwikkeling voor de marktvraag. Dat resulteerde in de komst van Exeter. Nieuwegein wordt inmiddels ook wel aangeduid als ‘logistieke hotspot’. Niet voor niets. Want centrale ligging, bereikbaarheid en betaalbaarheid komen in Nieuwegein goed bijeen. Deze kwaliteiten zullen we goed bewaken.”

De bouw van het pand wordt uitgevoerd door Heembouw. Industrial real estate partners heeft Exeter geadviseerd en gaat het pand verhuren.

Goed bereikbaar en duurzaam bedrijvenpark

Het Klooster is het meest bereikbare en duurzame bedrijvenpark in het midden van het land. Het is omgeven door groen en water; in de driehoek van de autosnelwegen A2, A12 en A27. Er is ruimte voor allerlei soorten bedrijven, variërend van MKB tot transport-, logistiek- en distributiebedrijven. Steeds vaker kiezen met name groeiende MKB-bedrijven voor Het Klooster.

De gemeente geeft op bedrijvenpark Het Klooster nog 30 hectare aan kavels uit. Ondernemers die interesse hebben om zich op Het Klooster te vestigen, kunnen contact opnemen met Jeanette Verbeek van de gemeente Nieuwegein.