Truckshow Appelscha stopt ermee

Truckshow Appelscha stopt ermee

APPELSCHA - Truckshow Appelscha stopt ermee. Dat heeft de organisatie op Facebook bekendgemaakt. Truckshow Appelscha is elf jaar geleden begonnen als Oldtimerdag. Vijf jaar geleden besloot de organisatie hier een Truckshow aan toe te voegen.

Volgens de organisatie was de gemeente Ooststellingwerf het truckevenement altijd goed gezind. Vergunningen waren geen probleem. Het evenement groeide langzaam maar zeker uit naar een evenement met in 2017 meer dan 600 vrachtwagens en zo'n 50 vrijwilligers.

Rond de organisatie van het 500-jarig bestaan van Ooststellingwerf zijn problemen ontstaan rond het oldtimer- en truckevenement in Appelscha. In februari kondigde de gemeente aan een subsidie van 200.000 euro beschikbaar te stellen voor evenementen rondom het 500-jarig bestaan. De organisatie van de Oldtimer- en Truckshow Appelscha meldde zich hier ook voor aan. 

Helaas viel de organisatie niet in de prijzen. "Het waren de nieuwkomers voor eenmalige evenementen die masaal het beschikbare bedrag in de wacht sleepten", meldt de organisatie lichtelijk geïrriteerd op Facebook.

"Daarbij moesten we ook nog eens horen dat er in het weekend van de Oldtimerdag, 15, 16 en 17 september, er binnen een straal van tien kilometer niet minder dan zeven evenementen zouden plaatsvinden. Hoe kan dat verkeerstechnisch allemaal worden geregeld. Voor ons reden om te vragen om overleg met de organisatoren van de gehonoreerde nieuwe evenementen in Appelscha of het niet mogelijk was om uit te wijken naar een andere datum, dit gezien de vele evenementen dat weekend", gaat de organisatie verder.

Tijdens de laatste Truckshow in 2017 stuitte de organisatie eveneens op een stortvloed aan regels en dingen die misgingen. "Dikke draaiboeken en nog veel meer moest er worden ingeleverd. In de omgeving van het evenement ging het nodige mis. Het parcours van de gelijktijdig gehouden Roggebergloop ging dwars door de rijroute van de Oldtimerdag en Truckshow. Dat kon gelukkig nog worden gewijzigd en ook was er nog een fietstocht door de gemeente Ooststellingwerf op dezelfde dag gepland."

"Al met al zakt de moed je in de schoenen terwijl de Oldtimerdag en de Truckshow nog moesten beginnen. Maar alles is door ons tot in de puntjes geregeld en dus kan er niets meer mis gaan denk je."

Volgens de organisatie hadden er buurtbewoners geklaagd over het claxoneren van de vrachtwagens en over het vuurwerk. "Natuurlijk is het geluid soms wel eens iets te hard en wordt er bij een dergelijk evenement wel eens getoeterd, maar daarvoor krijg je ook iets aansprekends terug als een lichtshow. Geniet er eens van en ga niet meteen klagen!"

 Al met al is de organisatie zich na alle problemen voor en na het evenement zich gaan beraden waar zij het allemaal voor doen. "Als volledig bestuur hebben we na afloop de conclusie getrokken om te gaan stoppen. Een conclusie die een droom doet uiteenspatten, maar waar we met het gehele bestuur achter staan."

"2017 was een jaar van oneerlijkheid, totaal geen waardering en respect voor elkaars evenementen. Het valt ons zwaar, maar we gaan stoppen. Stoppen met in onze ogen de mooiste show van Nederland met een Internationaal karakter. De Oldtimerdag Appelscha, mooiste dag van het jaar met een Internationale Truck- en Mini Truckshow en dat allemaal op eigen kracht. Jaarlijks tienduizenden bezoekers. 600 showtrucks uit geheel Europa, honderden oude Oldtimers, mooie markt, vele oude ambachten. En dat allemaal kapot gemaakt door regels en klagers."

"Ook zit het ons dwars dat ons evenement geen subsidie kreeg en dat alle gelden gingen naar de festiviteiten voor 500 jaar Ooststellingwerf. Dit evenement paste toch ook goed in het kader van 500 jaar Ooststellingwerf. Toch kregen wij ondanks herhaalde verzoeken nul op onze aanvraag."


Al 50 jaar Volvo’s voor Betten uit Appelscha

missing-image APPELSCHA - Betten Transport uit Appelscha was ruim vijftig jaar geleden één van de allereerste klanten van Volvo dealer M.S. de Vries. De eerste nieuwe Volvo, een L485 trekker, werd al in 1965 in gebruik genomen. Nu...

Nederlandse vrachtwagenchauffeur alsnog aan verwondingen ernstig ongeval Duitse A1 overleden

missing-image APPELSCHA - De 27-jarige Ronnie Bouma uit Appelscha is alsnog overleden na een zeer ernstig ongeval op 18 juli op de Duitse A1. Dat heeft zijn familie via Facebook bekendgemaakt. Zes weken lang balanceerde de familie tussen hoo...

Polen aangehouden voor heling van fietsen

missing-image APPELSCHA - Dinsdagavond zijn op een recreatiepark twee Poolse mannen van 35 en 37 jaar en een Poolse vrouw van 24 jaar aangehouden op verdenking van heling. In de bungalow waar de drie Polen verbleven vonden agenten tientallen fi...

Vrouw komt om bij aankoppelen caravan op camping Appelscha

missing-image APPELSCHA (ANP) - Een vrouw van 78 uit Surhuisterveen is zaterdag om het leven gekomen door een ongeluk op een camping in het Friese Appelscha. Haar 82-jarige man reed achteruit om de caravan aan de auto te koppelen. Zijn vrouw...

Fietser gewond na botsing met vrachtwagen

missing-image FEANWALDEN - Een 21-jarige vrouw uit Broeksterwâld is donderdagmiddag gewond geraakt na een botsing met een vrachtwagen. De vrouw wilde de Runwei oversteken. Ze zag de vrachtwagen aankomen, maar maakte een inschattingsfou...

Transportrisico

Rijverboden

maandag 11 december t/m zondag 17 december:

Voor alle rijverboden van deze week klikt u hier!

Meer rijverboden
Nieuwsbrief

 

 
 

Elke werkdag het laatste nieuws in uw postvak

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Uitgelichte Video

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie

Tip de redactie
Tip de redactie!


Fotoalbum

Nieuwste foto's

Hans van de Burgh
Schopman
Verheul Transport
Driessen
Wigcher
» meer foto's!

Zelf foto insturen!