Proximus verlengt zijn opslag- en distributieovereenkomst met H. Essers tot 2026

Proximus verlengt zijn opslag- en distributieovereenkomst met H. Essers tot 2026

COURCELLES - In het Proximus Distribution Center, dat in 2011 in Courcelles werd opgericht, worden alle logistieke activiteiten van het bedrijf gecentraliseerd. Op die manier weet Proximus zijn ecologische voetafdruk aanzienlijk te verkleinen en kan het zijn producten sneller bij de klanten brengen. Het distributiecentrum in Courcelles heeft ook bijgedragen tot het behoud van meer dan tweehonderd banen in deze regio.

Proximus heeft vandaag beslist om de activiteiten van zijn Belgische distributiecentrum te consolideren door zijn opslag- en distributieovereenkomst met H.Essers, het toonaangevende bedrijf voor transport en logistiek, te verlengen. De voorbije vijf jaar hebben Proximus en zijn partner H.Essers hun krachten gebundeld om de klantenervaring voortdurend te verbeteren en efficiëntie te verhogen. Dankzij deze verlenging van de overeenkomst zullen ze dat tot minstens 2026 blijven doen.

Vandaag hebben Dominique Leroy, Gedelegeerd Bestuurder van Proximus, en Hilde Essers, voorzitster van de raad van bestuur van H.Essers, de verlenging van hun bestaande opslag- en distributieovereenkomst in Courcelles nabij Charleroi ondertekend. De overeenkomst heeft een looptijd van tien jaar, tot 2026, en zal beide partijen de mogelijkheid bieden om verder te werken aan de ontwikkeling van een uiterst modern distributiecentrum wat levering, efficiëntie, IT-mogelijkheden, flexibiliteit en nauwkeurigheid van de voorraad betreft.

In 2011 besliste Proximus om zijn logistieke activiteiten op één plaats te centraliseren met het oog op de verhoging van de efficiëntie, de vereenvoudiging van de processen en de bevordering van duurzamere activiteiten. Sindsdien baten Proximus en het Limburgse familiebedrijf H.Essers, een toonaangevende speler op de Europese markt sinds 1928, samen het distributiecentrum van Proximus in Courcelles uit. Dankzij deze beslissing kon Proximus een vereenvoudiging van zijn logistieke activiteiten doorvoeren door 5 activiteiten gespreid over 20 locaties en 32 logistieke partners te groeperen op één locatie en bij één logistieke partner. Daardoor worden producten nu sneller geleverd en kan gemakkelijker worden geanticipeerd op grotere orders tijdens piek- en dal periodes.

Dominique Leroy: "Door onze logistieke activiteiten te centraliseren zijn we erin geslaagd onze CO2-uitstoot met 170 ton te verminderen en hebben we de transportafstanden met 200.000 km kunnen inkorten. Dankzij de samenwerking met onze partner H.Essers in het distributiecentrum van Proximus in Courcelles hebben we ook de processen in verband met bijvoorbeeld de herstelling en omruiling van modems en decoders kunnen herwerken. Daardoor is de vernieuwingstermijn meer dan tien keer verkort. De verlenging van deze overeenkomst zal ons bovendien in staat stellen om tegemoet te komen aan de vraag van klanten naar levering de volgende dag."

Aangezien klanten vandaag vragen naar snellere en volledigere uitvoering, vooral onder impuls van e-commerce, zal het distributiecentrum van Proximus verkoop- en herstellingsactiviteiten met nog snellere leveringstijden ondersteunen. De klanten zullen ook kunnen beslissen waar en wanneer ze hun bestelling willen ontvangen en de leveringsstatus van hun pakje kunnen opvolgen.

Daarnaast zal de verlenging van het partnerschap tussen Proximus en H.Essers de lokale economische omgeving ten goede komen door de verdere verzekering van de tewerkstelling van ongeveer 220 medewerkers, van wie bijna de helft voor een beschutte werkplaats werkt. De re-engineering van de logistieke keten en de nadruk op de inwilliging van de verwachtingen van de klanten hebben trouwens ook een indirecte impact op de tewerkstelling in de regio.

Dominique Leroy: "H.Essers heeft bewezen dat het een echte partner is door onophoudelijk te investeren in IT, processen en middelen om het distributiecentrum van Proximus efficiënter en toekomst zeker te maken. Deze overeenkomst illustreert op sprekende wijze het belang dat Proximus hecht aan een superieure klantenervaring, zonder onze economische en milieuverplichtingen als overheidsbedrijf uit het oog te verliezen."

Hilde Essers: "Als strategische logistieke partner van Proximus blijft H.Essers zijn logistieke diensten voor de telecomsector vernieuwen en verbeteren. Het is van essentieel belang om te voldoen aan de toekomstige eisen van eindklanten, winkels en technici inzake kwaliteit, flexibiliteit en wendbaarheid. Het geslaagde re-engineeringproject, dat in nauwe samenwerking met Proximus werd opgestart, heeft geleid tot een geautomatiseerde picking- en packingoplossing voor alle kanalen op basis van e-commercebehoeften. Dit project en de samenwerking in het algemeen tussen Proximus en H.Essers kunnen worden omschreven als een echt partnerschap dat altijd streeft naar een win-winsituatie."

De volledige locatie die momenteel door H.Essers in Courcelles wordt geëxploiteerd, bestrijkt een oppervlakte van 40.000 m². Voor de activiteiten van Proximus heeft H.Essers in 2011 een nieuwe logistieke ruimte van 22.500 m² gebouwd, die in 2012 de BREEAM-certificatie ‘GOED’ heeft gekregen* en voldeed aan de best practices in de volgende categorieën: gezondheid en welzijn, energie, transport, water, grondstoffen, afval, bodembestemming en ecologie, vervuiling, innovatie.

Jaarlijks worden meer dan twee miljoen kits samengesteld en meer dan één miljoen orderlijnen verwerkt en verdeeld, wat ongeveer twee miljoen stuks vaste toestellen (modems, decoders, telefoontoestellen, enz.) vertegenwoordigt, drie miljoen stuks mobiele toestellen en 900.000 stuks netwerkuitrusting.
Sinds de integratie in Courcelles in mei 2014 tot nu werden ter plaatse 300.000 modems en 700.000 decoders vernieuwd en hersteld.

*BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) is wereldwijd de toonaangevende en meest gebruikte milieubeoordelingsmethode voor gebouwen. Ze definieert de standaard voor best practices op het vlak van duurzaam design en is de feitelijke maatstaf geworden om de milieuprestaties van gebouwen te beschrijven.


H.Essers bestelt 210 multimodaal inzetbare Kögel opleggers

missing-image GENK - De logistieke dienstverlener H.Essers met hoofdkantoor in het Belgische Genk heeft onlangs 210 nieuwe Kögel Cargo Rails met ro/ro-uitrusting besteld. Met 950.000 m² magazijnruimte, een vloot van 1.460 trucks en 3....

Verdere internationalisering voor H.Essers via participatie in Argentijnse Tradelog

missing-image GENK(B) - Tradelog is een Argentijnse logistiek dienstverlener gespecialiseerd in lange afstandsvervoer voor segmenten als high security-producten, groupage en de logistiek van voedingsmiddelen. Tradelog heeft haar hoofdkwartier i...

H.Essers ziet toekomst in zorglogistiek en participeert in Hospital Logistics

missing-image GENK(B) - Vorige week nam H.Essers een participatie in Hospital Logistics waarin ook UZ Leuven participeert, het belangrijkste academisch ziekenhuis van België met meer dan 1.800 bedden en 8.800 medewerkers.  ...

Conundra berekent werkelijke impact van Belgische kilometerheffing

missing-image MERELBEKE - Zowel verladers, logistieke dienstverleners als transporteurs verdiepen zich op dit moment in de gevolgen en de reële impact die de kilometerheffing vanaf 1 april 2016 op de transportkosten zal hebben. "...

Crestron vertrouwt EMEA activiteiten toe aan H.Essers

missing-image GENK - Woensdagmiddag 4 november ondertekenden Robin van Meeuwen, CEO Crestron, Gert Bervoets, CEO H.Essers  en Pascal Vranken COO H.Essers een samenwerkingscontract voor vijf jaar dat start per 1 januari 2016. C...

Transportrisico

Rijverboden

maandag 11 december t/m zondag 17 december:

Voor alle rijverboden van deze week klikt u hier!

Meer rijverboden
Nieuwsbrief

 

 
 

Elke werkdag het laatste nieuws in uw postvak

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Uitgelichte Video

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie

Tip de redactie
Tip de redactie!


Fotoalbum

Nieuwste foto's

Hans van de Burgh
Schopman
Verheul Transport
Driessen
Wigcher
» meer foto's!

Zelf foto insturen!