Clicky


Frieslandcampina verkoopt Riedel aan Standard Investment

Frieslandcampina verkoopt Riedel aan Standard Investment
17-08-2017 16:47 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

AMERSFOORT - De Nederlandse investeringsmaatschappij Standard Investment en FrieslandCampina hebben overeenstemming bereikt over de overname van FrieslandCampina Riedel B.V., producent van onder meer Appelsientje, CoolBest, DubbelFrisss, DubbelDrank, Taksi en Extran. De verwachting is dat de transactie voor het einde van het jaar zal zijn afgerond.

FrieslandCampina kondigde eerder dit jaar aan Riedel af te stoten omdat het bedrijf zich volledig wil richten op haar zuivelportfolio. Roel van Neerbos, lid van de executive board van Koninklijke FrieslandCampina: "We zochten een koper die Riedel naar een volgende fase zou kunnen brengen. Standard Investment, met haar uitgebreide kennis en ervaring, is daarbij als beste partij uit de bus gekomen. Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe eigenaren de marktkansen van Riedel als zelfstandig bedrijf ten volle zullen benutten.”

Voor Standard Investment, dat onder meer belangen heeft in Burger King Nederland en afbakbroodproducent Dutch Bakery, betekent de overname een belangrijke uitbreiding van haar portfolio. Guido Grobbink, partner bij Standard Investment: “Riedel heeft zich sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw in Nederland ontwikkeld tot marktleider in houdbare en gekoelde vruchtensappen en vruchtendranken. Consumenten plaatsen Appelsientje, CoolBest, DubbelFrisss en DubbelDrank in de top 10 van onmisbare drankenmerken. Maar we drinken met z’n allen ongeveer een kwart minder vruchtensappen dan tien jaar geleden, en dat is ook niet aan Riedel voorbijgegaan.”

Grobbink ziet veel kansen voor het bedrijf: “Wij willen de nadruk leggen op de inherente kwaliteiten van fruit- en vruchtensappen en het belang daarvan voor een uitgebalanceerde levensstijl. Dat is een grote uitdaging, maar we hebben veel vertrouwen in de werknemers en het management. Ik zie ernaar uit om het ondernemerschap bij Riedel uit te bouwen en de mooie merken van dit bedrijf de aandacht te geven die zij verdienen.”

De voorgenomen transactie is afhankelijk van een aantal voorwaarden, waaronder de goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt en het afronden van het medezeggenschapstraject. De financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Riedel is in 1879 opgericht als producent van vruchtensappen. Met merken als Appelsientje, CoolBest, DubbelFrisss, DubbelDrank, Taksi en Extran is het bedrijf in het laatste kwart van de vorige eeuw uitgegroeid tot marktleider in houdbare en gekoelde vruchtensappen en vruchtendranken. Riedel is gevestigd in Ede en realiseerde met 200 medewerkers het afgelopen jaar een omzet van circa 125 miljoen euro.