Clicky


Nabetalingen vanwege niet betalen van tredeverhogingen bij Transport Van Overveld

Nabetalingen vanwege niet betalen van tredeverhogingen bij Transport Van Overveld
19-05-2017 11:41 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

ETTEN-LEUR - Transport Van Overveld heeft netto € 21.554,- nabetaald aan werknemers die de afgelopen jaren geen of te weinig tredeverhogingen kregen. Het transportbedrijf uit Etten-Leur keerde ook nog eens € 819,- bruto uit aan werknemers in verband met het niet betalen van de reguliere toeslag voor ééndaagse nachtritten.

De nabetalingen zijn het resultaat van een onderzoek van FNV’s cao-bewaker Stichting VNB bij Transport Van Overveld. Op verzoek van VNB heeft het bedrijf verder aanpassingen doorgevoerd in het urenoverzicht zodat chauffeurs beter in staat zijn om de gewerkte uren te controleren.

Richard Vervoorn, regiomedewerker van Stichting VNB: "Transport Van Overveld is in 2016 aangeschreven om stukken aan te leveren, dit naar aanleiding van meldingen over het niet naleven van de cao. Uit controle van de ontvangen stukken zijn bovenstaande zaken geconstateerd."

De nabetalingen variëren van enkele honderden tot meer dan tweeduizend euro per chauffeur.

Vervoorn: "Het traject is in goed overleg gegaan en Transport Van Overveld stelde zich zeer constructief op om de geconstateerde zaken te herstellen."