Clicky


Start werkzaamheden verbreding A6 Almere

Start werkzaamheden verbreding A6 Almere
03-04-2017 14:05 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

ALMERE - Vandaag, maandag 3 april, start aannemerscombinatie Parkway6 met de verbreding van de A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost. De komende twee maanden krijgt de snelweg eerst een kwaliteitsverbetering, zodat herstelwerkzaamheden tijdens de verbreding beperkt blijven.

Daarnaast wordt er een extra rijstrook aangelegd tussen Almere Havendreef en Almere Stad, waardoor het verkeer vanuit Amsterdam (A1) richting Lelystad beter doorstroomt.

Door de kwaliteitsverbetering nu uit te voeren, worden herstelwerkzaamheden aan de weg tijdens de verbreding zoveel mogelijk beperkt. Rijkswaterstaat vervangt asfalt en belijning, de afwatering van de weg wordt verbeterd en vangrails worden hersteld. Ook wordt een deel van de bestaande verlichting in de middenberm vervangen door nieuwe masten voorzien van ledverlichting. Hinder voor het verkeer wordt beperkt door een groot deel van het werk in de avond en nacht uit te voeren.

Om de doorstroming vanuit Amsterdam (A1) te bevorderen wordt er een extra rijstrook aangelegd tussen Almere Havendreef en Almere Stad. De A6 tot Almere Havendreef is al verbreed naar 4x2 rijstroken, vanaf Almere Havendreef gaat de A6 echter weer naar 2 rijstroken. Met de extra 3e rijstrook wordt het verkeer beter van 4 naar 2 rijstroken geleid. De extra rijstrook is vanaf maandag 1 mei 05.00 uur beschikbaar.

Schiphol-Amsterdam-Almere

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. Het project A6 maakt hier onderdeel van uit. Extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. De weg wordt over een lengte van ruim 13 km verbreed naar 4 rijstroken per rijrichting en voorziet door middel van zonnepanelen in zijn eigen energiebehoefte.

Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot, door een goede inpassing van de weg in het landschap en het toepassen van diverse geluidsmaatregelen, zoals geluidreducerend asfalt. Ter hoogte van het Weerwater wordt de weg verlaagd naar de hoogte van het omliggende terrein en worden de op- en afritten verder uit elkaar gelegd. Hierdoor ontstaat ruimte voor toekomstige gebiedsontwikkeling.

Het werk aan de A6 is klaar voordat de Floriade in 2022 van start gaat.