Clicky

 
Transport Online - Belgische Transports Vervaeke neemt van der Lee Groep over

Belgische Transports Vervaeke neemt van der Lee Groep over

Belgische Transports Vervaeke neemt van der Lee Groep over
18-01-2017 13:57 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

ZELLIK -­ Vervaeke, Belgisch marktleider in tanktransport binnen de chemische-­ en petroleumsector, heeft Van der Lee in Nederland overgenomen. Met een omzet boven de 50 miljoen euro, 400 medewerkers en zes vestigingen, waaronder ook in België en Duitsland, is Van der Lee een belangrijke logistieke dienstverlener in gevaarlijke goederen. Dankzij de overname breidt Vervaeke zijn werkterrein en dienstenaanbod uit en wordt het één van de belangrijkste tankvervoerders van West-­Europa. 

Vervaeke en Van der Lee zijn samen goed voor een omzet van meer dan 110 miljoen euro, een vloot van 700 trekkers, meer dan 1000 tankopleggers en een team van 900 medewerkers. Beide bedrijven leveren veeleisende logistieke diensten aan de chemische-­ en petroleumindustrie. Organisaties binnen deze sector stellen de hoogste standaarden op gebied van veiligheid, kwaliteit, welzijn, milieu en klantendiensten.  Een continu proces van technische innovatie alsook ervaren, goed opgeleide lokale medewerkers staan garant om deze service te waarborgen.

 Dezelfde missie en waarden van beide familiebedrijven, de uitstekende reputatie en uitzonderlijke klanttevredenheid waren de belangrijkste factoren voor deze strategische overname. Ook na de overname zal de klant centraal staan en zullen beide bedrijven hun eigenheid behouden.

Vervaeke en Van der Lee zijn bovendien geografisch erg complementair. Dankzij de samenwerking telt Vervaeke nu een netwerk van twaalf locaties, strategisch verspreid over de belangrijkste chemische cluster van Europa (Ruhrgebied ‐ Antwerpen - Rotterdam).

“Van der Lee is een succesvolle organisatie die excelleert in veiligheid en service”, zegt Frédéric Derumeaux, CEO van Vervaeke. “De acquisitie van Van der Lee is een unieke kans om onze activiteiten in Nederland en Duitsland verder te ontplooien en meer diensten aan onze klanten te kunnen bieden. Ik kijk ernaar uit het professionele team van Van der Lee te kunnen verwelkomen binnen onze groep. ” 

Ook bij Van der Lee zijn ze tevreden met deze ontwikkeling. “De samenvoeging van beide familiebedrijven stelt mij gerust. Op deze manier kunnen we onze internationale logistieke dienstverlening in de toekomst optimaal voortzetten”, aldus Frans van der Lee, managing director bij het gelijknamige transportbedrijf. 

Vervaeke is na 80 jaar nog steeds een familiale groep en heeft zich ontwikkeld van een traditionele transportfirma tot een aanbieder van geïntegreerde logistieke oplossingen voor de chemie en de petroleumindustrie. Vervaeke biedt tanktransport aan vanuit vijf locaties: Zellik, Spiere, Seneffe, Luxemburg en Frankrijk. Het bedrijf telt 500 werknemers. Vervaeke beschikt over een eigen vloot van meer dan 400 trekkers – allemaal ADR gekeurd – en 600 tankopleggers van de meest uiteenlopende types, waardoor Vervaeke nagenoeg alle soorten gevaarlijke stoffen aankan.

Foto's

  • J.Roeland
    VERVAEKE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,180
Diesel2,058

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats