Clicky

 
Transport Online - UPS koopt 14 nieuwe 747-8F Jumbo vrachtvliegtuigen

UPS koopt 14 nieuwe 747-8F Jumbo vrachtvliegtuigen

UPS koopt 14 nieuwe 747-8F Jumbo vrachtvliegtuigen
27-10-2016 19:18 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

ATLANTA(USA) - UPS heeft vandaag aangekondigd dat het 14 nieuwe Boeing 747-8 vrachtvliegtuigen heeft besteld, om te kunnen voldoen aan de toegenomen vraag naar de lucht- en lijnvaartdiensten van het bedrijf. De langetermijnstrategie van UPS is om de toegang tot wereldwijde markten voor klanten te vergroten en luchtzendingen zijn hierbij een belangrijke groeimogelijkheid voor de organisatie.

De nieuwe vrachtvliegtuigen stellen UPS in staat om aan een verscheidenheid van hertoewijzingen van vliegroutes te beginnen die significante luchtcapaciteit toevoegen aan de drukste routes van het bedrijf. Hierdoor wordt de impact op de wereldwijde luchtnetwerkcapaciteit geoptimaliseerd wat verder gaat dan alleen de impact van het toevoegen van nieuwe vrachtvliegtuigen.

“UPS maakt verschillende strategische kapitaalinvesteringen omwille van de toegenomen wereldwijde productiecapaciteit”, zegt David Abney, voorzitter en CEO van UPS. “Deze investeringen zorgen ervoor dat klanten hun aanwezigheid in nieuwe en bestaande markten kunnen vergroten, terwijl wij onze winstgevende groei kunnen blijven aanjagen en aan de langetermijnbedrijfsdoelen van UPS vasthouden.”

De 14 vliegtuigen worden tussen 2017 en 2020 geleverd. De waarde van het contract, dat ook opties biedt voor 14 additionele vliegtuigen in de toekomst, wordt niet vrijgegeven. De nieuwe Jumbo vrachtvliegtuigen worden aan de bestaande uitvoerende vloot van het bedrijf, meer dan 500 vliegtuigen, toegevoegd.

Daarbij biedt de 747-8 UPS efficiëntere trainingen en bedrijfsvoering. Piloten van de bestaande 747-400 vloot van het bedrijf krijgen een algemene materiaalbeoordeling, waardoor zij beide typen vliegtuigen kunnen besturen. Daarnaast zal UPS door het gebruiken van de -8 vliegtuigen, grotere schaaleconomieën in onderhoud en grondafhandeling realiseren.

De 747-8 vrachtvliegtuigen dragen 34 containers op het hoofddek en 14 in de lagere compartimenten. De -8 heeft een laadcapaciteit van 139,525 kilo, ofwel ongeveer 30,000 pakketten, en een range van 4,340 zeemijlen. De nieuwe -8 vliegtuiglijn heeft een sterke reputatie op het gebied van industrieveiligheid en betrouwbaarheid.

“We hebben voordeel van de jongste vloot in de industrie en we investeren continu in zowel bedrijfsveiligheid als efficiëntie”, zegt Brendan Canavan, UPS Airlines President. “Deze investering ondersteunt de toekomstige capaciteitsbehoefte van onze klanten. Daarnaast vermindert het ook brandstofverbruik en uitstoot, wat de positie van UPS Airlines als industrieleider in duurzaamheid verbetert.”

Foto's

  • J.Roeland
    Simon Loos
  • J.Roeland
    Euser

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,319
Diesel2,109

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden