Clicky


De Vreese Logistics shopt bij Mercedes-Benz

De Vreese Logistics shopt bij Mercedes-Benz
24-06-2016 10:47 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

OUDENAARDE(B) - De Vreese Logistics heeft maar liefst 23 Mercedes-Benz trucks besteld. Het order bestaat uit drie verschillende types: Atego, Antos en Actros. Het bedrijf uit het Belgische Oudenaarde is dan ook van vele markten thuis: distributie, gepalletiseerde goederen, gekoeld transport en transport van zeecontainers.

De Vreese Logistics is gespecialiseerd in het vervoer over de weg in Europa, opslag, het intermodaal vervoer via het spoor, zeevracht en luchtvracht. Het bedrijf bestelde 23 Mercedes-Benz vrachtwagens die voor uiteenlopende opdrachten zullen ingeschakeld worden.

Pepijn de Vreese, één van de vertegenwoordigers van de derde generatie van de familie, licht één en ander toe: “Om volledig te zijn gaat het over 6 Atego 1218 van 180 pk, 7 Antos 1824 van 240 pk en 10 Actros 1843 van 430 pk. Voor de distributie van brood en patisserie in België maken we gebruik van de Mercedes-Benz Atego. 5 Antos-voertuigen worden ingezet voor de distributie van gepalletiseerde goederen, en de 2 andere Antos-wagens zullen instaan voor de verdeling van gekoelde producten in België. De Actros-trekkers tenslotte zullen gebruikt worden voor het vervoer van zeecontainers vanuit ons filiaal in Antwerpen.” 

“Performant en betrouwbaar”

Deze 23 nieuwe voertuigen komen een wagenpark van 240 vrachtwagens versterken. Dertien Mercedes-Benz-voertuigen zullen vervangen worden door nieuwkomers, de tien andere zijn aangekocht om de vloot uit te breiden. En waarom precies Mercedes-Benz?

Pepijn de Vreese: “De verschillende types kunnen uitstekende prestaties voorleggen qua verbruik. Ze zijn bovendien zeer betrouwbaar en de chauffeurs zijn zeer te spreken over het comfort. Onze chauffeurs zullen trouwens een cursus economisch rijden volgen bij Mercedes-Benz. Aangezien het over verschillende voertuigtypes gaat met gevarieerde opdrachten, zullen de opleidingen in afzonderlijke groepen verlopen.”

Een aantal Atego- en Antos-voertuigen staan momenteel nog bij een carrosseriebedrijf met het oog op de installatie van de opbouw. De Actros-trekkers bevinden zich nog bij de concessiehouder, waar ze klaar gemaakt worden voor levering met de nodige aanpassingen in functie van de bedrijfskleuren. De dealer in kwestie is Garage Ghistelinck in Waregem waarmee De Vreese Logistics al dertig jaar een goede relatie onderhoudt.

De Vreese Logistics maakt gebruik van de eigen werkplaats voor het onderhoud van de voertuigen. Het bedrijf beschikt trouwens over twee vestigingen die gebruikt worden voor de opslagactiviteiten (België en Polen), goed voor een totale opslagcapaciteit van
35.000 m².