Leiden: Jan van Houtbrug afgesloten voor bussen en vrachtverkeer

Leiden: Jan van Houtbrug afgesloten voor bussen en vrachtverkeer
17-02-2016 09:39 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

LEIDEN - De Jan van Houtbrug in Leiden is sinds vrijdagavond 12 februari 22:00 uur afgesloten voor bussen en vrachtverkeer zwaarder dan 5 ton of hoger dan 2,60 meter. Uit recent inspectie-onderzoek is gebleken dat de brug niet meer aan de veiligheidsnormen voldoet. De afsluiting is nodig om verdere belasting van de brug door zwaar verkeer te voorkomen.

De Jan van Houtbrug verbindt de Lammenschansweg en de Korevaarstraat. De brug is afgesloten voor voertuigen zwaarder dan 5 ton of hoger dan 2,60 m. Bij de omleidingen is gekozen voor doorgaande routes.

Omleidingen

De bussen van Arriva rijden om via De Sitterlaan, Burggravenlaan, Hoge Rijndijk en Levendaal, en ook via de Witte Singel. Vrachtverkeer en touringcars worden met borden omgeleid via het Levendaal, Hoge Rijndijk en Willem van der Madeweg.

Herstelwerkzaamheden

Op dit moment wordt gekeken welke versterking van de brug mogelijk is zodat bus- en vrachtverkeer  weer gebruik kan maken van de route. Bij die scenario’s wordt rekening gehouden met de toekomstige herinrichting van de openbare ruimte in de omgeving van de Jan van Houtbrug, Geregracht en de Oranjeboomstraat. Dit gebied wordt later dit jaar in het kader van het project Centrumroute, deeltracé Jan van Hout aangepakt.

Bruginspectie

Leiden kent ruim 600 bruggen die om de twee jaar visueel worden geïnspecteerd. Uit deze inspectie bleek dat er nader onderzoek nodig was naar de technische staat van de Jan van Houtbrug. Vrijdag is het dringende advies gegeven de brug af te sluiten voor zwaar verkeer. Dit is noodzakelijk voor een veilige verkeerssituatie omdat de benodigde sterkte voor belasting van zwaar verkeer niet meer voldoende is. Dit advies is door het college van burgemeester en wethouders opgevolgd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 20 mei t/m zondag 26 mei

Alle Rijverboden