Clicky


Evert van de Glind nieuwe eigenaar Falkom BV

Evert van de Glind nieuwe eigenaar Falkom BV
27-10-2015 13:30 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [HV]

TIEL - Falkom BV, Europese marktleider voor takel- en bergingsmateriaal, krijgt na 25 jaar een nieuwe directeur. Evert van de Glind wordt, na een carrière als leidinggevende bij onder meer een grote Europese winkelinrichter, via een management buy-in, eigenaar.

Van de Glind werd bij de overname begeleid door Marktlink Fusies & Overnames B.V.

Falkom uit Tiel produceert en levert takel- en bergingsmateriaal in de lichte, midden- en zware klasse. Daarnaast levert Falkom een breed scala aan accessoires voor de bergingsbranche, zoals lieren, zwaailampen, autolaadkranen, kettingen en spanbanden.

Het gespecialiseerde bedrijf levert voor 15% aan de Nederlandse markt; het overgrote deel van de afnemers (85%) komt uit de rest van Europa.

“Falkom is een mooi bedrijf met een eigen product, is onderscheidend en werkt internationaal. Het bedrijf is marktleider op de Europese markt en ik zie nog veel ontwikkelingsmogelijkheden”, aldus de nieuwe eigenaar Van de Glind.

Familiebedrijf
Familiebedrijf Falkom is 25 jaar geleden door Marcel de Fouw overgenomen van zijn vader, oprichter van Falkom. Met passie heeft hij het bedrijf groot gemaakt.

Nu de omvang van het bedrijf is toegenomen en er meer managementtaken nodig zijn, zoekt oud-eigenaar de Fouw een nieuwe uitdaging.

Het stokje wordt dus overgenomen door Van de Glind: “Mijn plan is om in eerste instantie intern te werk te gaan. Er werken fantastische mensen in dit familiebedrijf en zij maken prachtige producten. Falkom voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en werkt met de nieuwste technieken. Vanwege de groei kunnen de systemen en het interne proces een verdere kwaliteitsslag maken. Voordat ik het bedrijf verder wil uitbouwen, richt ik mij dus eerst op bestendig beheer.”

Perfecte match

Bij de overname werd Van de Glind begeleid door Fredrik Jonker van Marktlink Fusies & Overnames. “Bij een zoektocht naar een geschikt bedrijf voor onze klanten zoeken wij altijd naar de perfecte match tussen bedrijf en koper. De overnamemarkt is erg breed en er is veel aanbod. Uiteindelijk zijn we bij Van de Glind tot de conclusie gekomen dat zijn technische voorliefde en zijn nuchtere kijk op zaken het beste past bij een bedrijf als Falkom. Daarbij komt dat er een hoge mate van specialisatie zit in juist deze markt waar Evert zich thuis bij voelt,” aldus Jonker.

Nuchtere ondernemer

Dat de eigenaar en het bedrijf uit dezelfde streek komen, werkt volgens Jonker alleen maar versterkend. “Het is altijd de kunst om bij het karakter van een persoon de juiste bedrijfscultuur te vinden. In dit geval is dat een cultuur van aanpakken en no-nonsense. Van de Glind is een nuchtere ondernemer uit Scherpenzeel. Dat past dus perfect.”

En dat beaamt Van de Glind: “Ik ben een ondernemer in hart en nieren. Ik heb een grote voorliefde voor techniek en wil al heel lang een bedrijf als Falkom runnen. De nuchtere bedrijfscultuur én de eigen productielijn spreken mij zeer aan. Ik zie dan ook een veelbelovende toekomst van Falkom tegemoet.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats