Clicky

 Vistrans IJmuiden failliet: doorstart in de maak

Vistrans IJmuiden failliet: doorstart in de maak
24-06-2015 11:55 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

IJMUIDEN - De rechtbank Noord-Holland heeft afgelopen dinsdag Vistrans BV in IJmuiden failliet verklaard. Transport Online heeft eerder al met directeur Piet Koeman (74) gesproken die vertelde dat het niet goed ging met zijn transportonderneming.

"Hij heeft zelf het faillissement aangevraagd", zegt curator mr. R. Mulder woensdagochtend. "De directeur geeft vooral als reden van het faillissement de teruglopende omzet veroorzaakt door de malaise in de transportsector", praat hij verder.

Vistrans is gevestigd aan de Industriestraat 14b.

Schulden Belastingdienst

"Er zijn ook schulden bij de Belastingdienst omdat hij daar niet aan zijn verplichtingen voor 2015 kan voldoen. Omdat er te weinig inkomsten zijn."

Er werken bij het gesneuvelde transportbedrijf acht personen. Die krijgen allemaal hun ontslag.

Mr. Mulder: "Ik ben druk bezig om te kijken of er een doorstart mogelijk is. Er is een doorstart kandidaat. Misschien komen er nog meer."

"Daarom werken de chauffeurs door. Ze zijn allemaal onderweg. Ik heb directeur Koeman nog niet gezien, wel meerdere keren vanuit zijn vrachtwagen gesproken. Hij was druk bezig met het rijden van nieuwe haring vanuit Scheveningen. Zijn somberheid viel wel mee. Het is een man die altijd in de vis heeft gezeten."

Niet gered

Enkele weken geleden was hij tijdens het gesprek over de toekomst van zijn bedrijf wel behoorlijk somber. Hij zag de donkere wolken boven zijn onderneming, die het uiteindelijk niet heeft gered.

"Het wagenpark is vrijwel geheel geleased. Er is niets weggehaald. Een afkoelingsperiode is er ingegaan waardoor de leasemaatschappij de vrachtwagens niet kan ophalen. Natuurlijk willen ze daar weten wat er gaat gebeuren."

"Het faillissement is op dinsdag uitgesproken, dan moet ik op vrijdag wel een beeld hebben wat er gaat gebeuren. Er zijn mogelijkheden om het te laten slagen", verduidelijkt hij.

Meedenken

"Natuurlijk wil het personeel ook weten wat er gaat gebeuren. In zo’n beginperiode is het eerst een klap voor ze en dan willen ze meedenken."

Voor het faillissement heeft er zich ook een persoon bij het bedrijf gemeld die stelde dat hij plannen had om het bedrijf voort te zetten. Het is onduidelijk of hij nu bij de beoogde doorstart is betrokken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats