Transport Online - CNV leden akkoord met cao Beroepsgoederenvervoer

CNV leden akkoord met cao Beroepsgoederenvervoer

CNV leden akkoord met cao Beroepsgoederenvervoer
16-12-2014 10:23 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

UTRECHT - Op 15 december zijn de stemmen geteld. Van de CNV leden is ruim 75% akkoord gegaan met het eindbod van de werkgevers in het beroepsgoederenvervoer. Bijzonder is dat niet leden ook hun stem uit konden brengen. Dat levert een ander beeld op.

Van het totaal uitgebrachte stemmen is 80% uitgebracht door leden van CNV Vakmensen. 20% van de stemmen komt van niet leden. De uitkomst van de stemming geeft een heel verschillend beeld over de waardering van het eindbod.

CNV leden gaan akkoord met het eindbod

Ruim 75% van de CNV leden is akkoord gegaan met het eindbod van de werkgevers.

Stemmen door niet leden van het CNV

De stemming onder de mensen die geen lid zijn van het CNV laat een heel ander beeld zien. Daar is de stemverhouding fifty-fifty. De helft van de stemmers is het niet eens met het eindbod. De andere helft is wel akkoord met het eindbod.

Er is een cao akkoord

Nu de overgrote meerderheid van de CNV leden akkoord is gegaan met het eindbod is er een cao met de werkgeversorganisaties (TLN en VVT) tot stand gekomen. Dit betekent dat de lonen op 1 januari 2015 met 2,36% omhoog gaan en op 1 januari 2016 stijgen met 2,75%.

De belastingvrije onkostenvergoedingen gaan op 1 januari 2015 met 1,6% omhoog. Meer mag niet van de belastingdienst.

Nu er een cao tot stand gekomen is kunnen de cao teksten vastgesteld gaan worden. Daarna wordt de cao aangemeld bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor algemeen verbindend verklaring. Daarna geldt de cao ook voor werknemers en werkgevers die geen lid zijn van de partijen die de cao hebben afgesloten.

Stemming geeft duidelijk signaal

Er is geen reden om tevreden achterover te gaan leunen. De stemming laat zien zien dat een behoorlijk deel van de werknemers die gestemd hebben niet tevreden is met dit cao resultaat. Dat legt een behoorlijke druk op de gesprekken die in 2015 gevoerd gaan worden over de cao vernieuwing.

"Juist dan is het extra belangrijk om met zoveel mogelijk werknemers in gesprek te gaan over de noodzakelijke vernieuwing van de cao. Draagvlak voor de veranderingen is van groot belang voor de toekomst in de bedrijfstak", aldus CNV Vakmensen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,646
Diesel1,271

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions